22 iulie 2024
Chisinau
Vocea copiilor

Vara, anotimpul preferat al tuturor copiilor, și-a intrat demult în drepturi

Loading
Vocea copiilor Vara, anotimpul preferat al tuturor copiilor, și-a intrat demult în drepturi
Vara, anotimpul preferat al tuturor copiilor, și-a intrat demult în drepturi

camping-vadul-lui-voda

 

Indiferent dacă veți reuși sau nu să mergeți undeva la odihnă cu întreaga familie, co­piii pot să-și petreacă bine timpul și într-o tabără de odihnă, cum ar fi „Camping” şi „Perlele Nistrului” de la Vadul lui Vodă.

 

Este o experiență unică de a avea indepen-dență, de a-ți face noi prieteni, a acumula im­presii și amintiri pentru întreaga viață. Dacă vă este frică să vă trimiteți copilul departe de casă, cu siguranță, în școala în care învață copilul este organizată o tabără de vară. Desigur, nu este o ta­băra adevărată, dar constituie o posibilitate de a petrece timpul eficient și cognitiv.

În sezonul estival 2016, pe teritoriul Republi­cii Moldova s-au deschis circa 80 de tabere. Iar de serviciile acestora vor putea beneficia peste 60 de mii de copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani. Anul acesta, guvernul a decis să acorde 25 la sută dintre biletele gratuite de odihnă elevilor cu performanțe la învățătură sau celor din familii nevoiașe. Pentru ceilalți, costul unei zile de odihnă la tabără variază între 120 și 183 de lei.

Nouă milioane de lei au fost alocate din bugetul de stat pentru organizarea odihnei de vară a copi­ilor, fiind gestionate de CNSM. La tabere, copiii beneficiază de diferite programe cognitive și dis­tractive, care de cele mai multe ori sunt oferite de centrele de dezvoltare, dar și de centrele de limbi moderne cu următorul orar de ture: schimbul I și II au fost în intervalul 14 iunie – 4 iulie.  Schim­bul III a început zilele acestea și durează de la 6 până la 15 iulie; respectiv, schimbul IV va fi 17-26 iulie și al V-lea – 28 iulie – 6 august. Cât privește schimbul VI, e pe 8-17 august și ultimul schimb, al VII-lea, este între 19 și 28 august.

Una dintre aceste tabere de odihnă pentru copii ale CNSM este Camping de la Vadul lui Vodă. Ta­băra dispune de piscină, amenajată recent cu su­portul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova. De asemenea, la dispoziția copiilor sunt terenuri moderne de fotbal și volei, săli cu mese de tenis, săli de studii, salon video. Programul distractiv-educațional cuprinde: concursuri mu­zicale, victorine, jocuri sportive, dispute temati-ce etc. Totodată, copiii au cinci mese pe zi.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand