23 septembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Un test susținut cu brio de cei mai buni pedagogi din raionul Hâncești

Loading
Без рубрики Un test susținut cu brio de cei mai buni pedagogi din raionul Hâncești
Un test susținut cu brio de cei mai buni pedagogi din raionul Hâncești

 

 

profesorul-anului-hincesti

Foto: vocea.md

Raionul Hâncești și-a desemnat cel mai bun pedagog al anului 2015. Etapa finală a concursului a avut loc în incinta Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” din centrul raional. Potrivit Valentinei Tonu, șefa Direcției învățământ Hâncești, dar și președinte al juriului, scopul concursului este de a scoate în evidență prestigiul profesiei de pedagog.

 

La proba finală de concurs au fost admi­se șase cadre didactice care au luptat pentru titlurile „Pedagogul anului 2015”. Concurenții au trecut prin trei etape de concurs, printre care au fost un test complex la psihopedago­gie, oră publică cu elevi necunoscuţi ș. a. Dis­cursul cu genericul „ În numele viitorului” a constituit ultima probă din concurs.

Cunoștințele au fost evaluate de către un juriu din care a făcut parte și Ana Cimpoieșu, președinta Consiliului interramural al sindi­catelor din raionul Hâncești. Domnia sa a declarat, printre altele, că acest concurs este un bun prilej pentru a-i promova pe cei mai buni și de a motiva cadrele didactice pentru a tinde să ajungă la perfecțiune.

În cadrul ultimei probe, concurenții au avut la dispoziție șapte minute pentru un discurs ca să demonstreze faptul că de edu­caţia şi instruirea tinerei generaţii depinde viitorul Republicii Moldova.

 

g_social

Școala încearcă să dezvolte creativitatea, să avem copii fără teamă de a gândi

Сoncurenta Antonina Smochină de la Gimnaziul „Mihai Viteazul”, a fost caracteri­zată de colegi ca fiind punctuală, responsa­bilă, știe cum să creeze în cadrul orelor un climat emoțional favorabil. Antonina Smo­chină a vorbit despre motivația de a merge la școală. „Școala încearcă să dezvolte creati­vitatea, să avem copii fără teamă de a gândi, de a-și asuma riscul”, a spus Antonina Smo­chină în discursul său.

Zinaida Tonu (Liceul Teoretic „Univer­sul”) a fost concurenta cu numărul doi. Ea a vorbit foarte frumos despre calitățile unui profesor. Stanislav Cibotaru, profesor de matematică la Liceul Teoretic „Mihai Emi­nescu”, a afirmat cu mândrie despre disci­polii săi, mulți dintre ei revenind cu medalii de la diferite concursuri la matematică. El consideră că acesta este rezultatul muncii și al dragostei de profesie.

 

„Hora înțelepciunii”

 

Alexandra Maidanschi (Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”) are în palmares mai multe concursuri câștigate. Ea și-a pre­zentat discursul printr-un cântec: „Iubesc, sper, visez”.Vera Ranga, de la Liceul Teore­tic „Mihail Sadoveanu”, în 2009 a devenit expert național la educația plastică. „Sunt o oază de mister într-un spațiu de lumină”, a menționat Vera Ranga.

Ultima concurentă, Galina Briceag, de la Liceul Teoretic „Ștefan Holban”, este lider de sindicat. Dumneaei a prezentat informația printr-un film documentar. A chemat oame­nii la o horă a înțelepciunii, pentru a pune punct invențiilor negative, care au provocat moarte și suferințe omenirii.

Membrii juriului au avut o misiune deloc ușoară pentru a-i desemna pe învingători. După analize profunde, Valentina Tonu a anunțat câștigătorii, moment plin de emoții din partea concurenților și a susținătorilor lor.

Cu premiul trei a fost distinsă Antonina Smochină. Premiul doi le-a revenit cadrelor didactice Galina Briceag și Vera Ranga.

În posesia Marelui Premiu, în valoare de cinci mii de lei, a intrat Stanislav Cibotaru, care a avut și cei mai activi susținători, dar a obținut și cel mai mare punctaj din partea juriului la toate probele.

Premiile vor fi oferite în cadrul Galei Lau-reaților. Iar câștigătorul va participa la con­cursul național. „Nu este totul pierdut cât timp avem astfel de profesori. Îndemn elevii să pună mâna pe carte, căci nu suntem noi la coada Europei, ci să mergem înainte spre noi cuceriri”, a spus la final Valentina Tonu, șefa Direcției învățământ Hâncești.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand