22 iulie 2024
Chisinau
Social

Un salariat de la Apă-Canal a fost accidentat mortal

Loading
Social Un salariat de la Apă-Canal a fost accidentat mortal
Un salariat de la Apă-Canal a fost accidentat mortal

 

[wp-ad_camp_1]

 

apa-canal

Foto: acc.md

Un salariat de la SA „Apă–Ca­nal Chişinău” a fost accidentat mortal, luni, în jurul orei 18:00, în timp ce executa lucrări de rea­bilitare a unui branşament de la un cămin al Academiei de Poli­ţie, situat pe strada Sfânta Vineri nr. 7 din sectorul Telecentru al capitalei. Potrivit unui comunicat difuzat de reprezentanţii SA „Apă–Canal Chişinău”, incidentul a avut loc în afara orelor de serviciu, iar lucrările erau efectuate de salaria­tul întreprinderii „în baza unor re­laţii bilaterale cu locatarii”.

 

Aceeaşi sursă accentuează că lu­crările respective au fost iniţiate de către locatarii blocului fără autori­zaţia SA „Apă–Canal Chişinău” şi cu grave încălcări ale normativelor tehnice în vigoare.

Victima, în vârstă de 25 de ani, era angajată, din 2008, în calitate de lăcătuş în cadrul Dispeceratului central al întreprinderii. Bărbatul era căsătorit şi era tată a doi copii minori.

Dumitru Stăvilă, directorul In­spectoratului de Stat al Muncii, a precizat pentru „Vocea poporului” că instituţia pe care o conduce a fost informată despre producerea acestui accident şi a iniţiat acţiuni de cercetare a cazului. Conform le­gii, cercetarea va fi efectuată într-un termen rezonabil sau atât cât va considera necesar inspectorul de muncă.

Vasile Doban, vicepreşedinte al Comitetului Republican al Sindica­tului „Sindcomservice”, a comuni­cat că salariatul decedat era mem­bru al organizaţii sindicale primare de la întreprinderea la care lucra. Vasile Doban a mai adăugat că, în corespundere cu informaţiile de care dispune, lucrările, în cadrul cărora şi-a pierdut viaţa angajatul respectiv, erau efectuate în timpul liber al salariatului, care se înţele­sese cu un buldozerist să reabilite­ze acel branşament de sine stătător pentru un câştig adiţional.

Adrian Jovmir, șeful Serviciului de presă al Comisariatului General de Poliţie, a declarat presei că sa­lariatul de la SA „Apă–Canal Chişi­nău” a murit după ce un mal de pă­mânt s-a prăbușit peste el. Oamenii legii investighează circumstanțele în care s-a produs accidentul.

La rândul său, şefa-adjunctă a Inspectoratului Muncii al Sindica­telor, Elena Carchilan, a precizat că un expert al acestei structuri a fost delegat să participe la cercetarea accidentului în cauză, de vreme ce decedatul era membru de sindicat.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand