21 mai 2024
Chisinau
Social

Un program care va ajuta sute de angajați din structurile de forță să se mute în casă nouă

Loading
Social Un program care va ajuta sute de angajați din structurile de forță să se mute în casă nouă
Un program care va ajuta sute de angajați din structurile de forță să se mute în casă nouă
economica.md

Deși pare incredibil, peste 30.000 de chișinăuieni încă mai stau în rând la aparta­mente. Funcționarii de la pri­măria municipiului Chișinău sunt obligați să înregistreze fiecare cerere nouă, dar și să păstreze rândul vechi, chiar dacă sunt conștienți de faptul că aceștia nu vor primi nicio­dată locuințe gratis.

Evidența este ținută strict, deși de mai mulți ani nimeni nu se mai folosește de ea, ci doar din când în când sunt schimbate ma­pele. În total, sunt 17 rânduri, pe diferite categorii: rândul general, al invalizilor, al participanţilor la război, al bolnavilor de tubercu­loză, al mamelor cu mulţi copii, al orfanilor etc.

Primele persoane din listă s-au pus în rând încă la începutul ani­lor ’70. Unele dintre acestea şi-au îmbunătăţit condiţiile de trai cu propriile forţe, altele au plecat în lumea celor drepţi, trăind o viaţă întreagă în condiţii mizere, prin subsoluri, la etajele tehnice ale blocurilor… Rândul avansează doar atunci când o persoană din rând decedează. Ultimele aparta­mente gratuite au fost oferite în Chișinău prin anii ’90.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand