13 iulie 2024
Chisinau
Social

Un concurs al proiectelor pentru anul viitor a fost iniţiat de Ministerul Culturii

Loading
Social Un concurs al proiectelor pentru anul viitor a fost iniţiat de Ministerul Culturii
Un concurs al proiectelor pentru anul viitor a fost iniţiat de Ministerul Culturii
concurs-minister-culturii

Foto: amfostacolo.ro

 

Ministerul Culturii a lansat recent concur­sul privind finanţarea din bugetul de stat a proiectelor culturale ale asociaţiilor obşteşti pentru anul 2017. Cuantumul total al alocaţi­ilor bugetare prevăzute pentru concurs este de două milioane de lei.

 

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Cultu­rii, asociaţiile obşteşti beneficiază de sprijin financiar prin finanţarea proiectelor culturale, prezentate de că­tre acestea în modul stabilit de regulamentul respec­tiv, în limitele alocaţiilor prevăzute anual în acest scop în bugetul de stat.

Cuantumul finanţării unui proiect cultural consti­tuie până la 50% din costul lui general, dar nu mai mult de 100 de mii de lei pentru un proiect.

Regulamentul prevede 10 criterii ale finanțării pro­iectelor culturale, printre care capacitatea asociației de a realiza proiectul; fundamentarea obiectivelor; motivarea bugetului; capacitatea asociației de a atrage resurse financiare și parteneri; importanţa culturală a proiectului ș. a.

Dosarele de participare vor fi depuse prin comple­tarea unui formular on-line, care se găsește pe pagina web a Ministerului Culturii. Termenul limită de depu­nere a proiectelor este 15 octombrie 2016.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand