24 iulie 2024
Chisinau
Vocea copiilor

Traficul de fiinţe umane, munca în mine – „hoţii” care fură copilăria

Loading
Vocea copiilor Traficul de fiinţe umane, munca în mine – „hoţii” care fură copilăria
Traficul de fiinţe umane, munca în mine – „hoţii” care fură copilăria

concurs-desen

 

Ziarul „Vocea poporului” conti­nuă să publice desenele copiilor premiate la Concursul „Nu-mi fura copilăria”, competiţie orga­nizată sub patronajul CNSM. 

 

Ecaterina Labliuc de la Liceul „V. Suhomlinski”, Edineţ, a redat doi copii care au răni pe mâini din cauza că sunt nevoiţi să care apă cu două căldări şi să îndeplinească alte munci, cum ar fi curăţatul covoarelor. În acelaşi timp, patronul la care lucrează se gândeşte cum să câştige cât mai mulţi dolari, fără a-i păsa de aceşti copii. Cu această lucrare, Ecaterina a câştigat locul II la categoria 11-13 ani. Desenul respectiv a fost plasat în numărul precedent al ziarului.

Tot pe locul II la aceeaşi categorie s-a situat Diana Helin Bozatlî de la Gimnaziul din satul Alcedar, raionul Şoldăneşti. Autoarea a redat în culori un băiat fericit, care doarme pe şap-te perne, iar alături se află o fetiţă tristă, necăjită, care duce o mulţime de vase.

Doar într-o familie completă, în care mama şi tata se iubesc, copiii se simt cu adevărat fericiţi. Acest mesaj a în­cercat să îl transmită Ecaterina Niţă de la Liceul „M. Grecu” din Chişinău. Cu această pictură, Ecaterina a obţinut lo­cul III la categoria de vârstă 11-13 ani.

Un desen mai puţin obişnuit a rea­lizat Veta Petrova de 17 ani, studentă la Colegiul de Zootehnie şi Medicină Veterinară din Brătuşeni, Edineţ. În grafică alb-negru, Veta a redat doi copii care sunt nevoiţi să câştige o bucată de pâine lucrând la o mină de cărbune. Cu această lucrare, autoarea s-a plasat pe locul I la categoria de la 14 ani.

Deşi merge pe o stradă aparent lu­minoasă, un copil este aşteptat la mar­gine de o mulţime de „balauri”, care îi fură copilăria. Cu acest desen, Daniela Popa de la Liceul „Alexandru cel Bun” din oraşul Sângera a obţinut locul II la aceeaşi categorie.

Culori vii în partea dreaptă, culori reci în partea stângă, iar la mijloc un copil speriat, care riscă să fie traficat de un adult. Cu acest desen, Alexandra Barda de la Liceul „Alexandru cel Bun” din oraşul Sângera a cucerit locul III, la categoria de vârstă de la 14 ani.

1

Locul II (11-13 ani) – Diana-Helin Bozatlî, Şoldăneşti

2

Locul III (11-13 ani) – Ecaterina Niță, Chișinău

4

Locul I (de la 14 ani) – Veta Petrova, Edineț

5

Locul II (de la 14 ani) – Daniela Popa, Sângera

3

Locul III (de la 14 ani) – Alexandra Barda, Sângera

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand