13 iulie 2024
Chisinau
Sport

Tinerii sindicaliști au participat la Maratonul Internațional Chișinău 2016

Loading
Sport Tinerii sindicaliști au participat la Maratonul Internațional Chișinău 2016
Tinerii sindicaliști au participat la Maratonul Internațional Chișinău 2016
marathon-cnsm-tineri

Foto: sindicate.md

 

Tinerii sindicaliști au parti­cipat la cel de-al doilea Ma­raton Internațional organi­zat în capitală. Astfel, aceștia s-au înscris în cursa de 3 km, 10 km, 21 km și 42 km și s-au implicat cu interes în pro­movarea activă a modului de viață sănătos.

 

Obiectivele Maratonului Internațional Chișinău 2016 au fost: propagarea modului de viață să­nătos, popularizarea atletismului în Republica Moldova, antrenarea populației în practicarea sistema­tică a exercițiilor fizice și a spor­tului pentru fortificarea sănătății. Această acțiune de anvergură a fost susținută de structuri sportive importante, cum ar fi Ministerul Tineretului și Sportului, Comite­tul Național Olimpic și Sportiv, Federația de Atletism, precum și compania petrolieră Petrom.

„Membrii Comisiei de Tineret au hotărât să participe la cel de-al doilea Maraton Internațional Chișinău, deoarece acest eveni­ment a devenit deja o tradiție în capitală pentru promovarea spor­tului. Este cel mai simplu mod de a face mișcare și, totodată, are cel mai puternic impact pozitiv asu­pra sănătății. Ne bucurăm enorm de cursele la care am luat parte, cu atât mai mult cu cât organizatorii au reușit să creeze toate condițiile necesare pentru desfășurarea eficientă a acestui Maraton”, a menționat Tatiana Marian, preșe-dinta Comisiei de Tineret din ca­drul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

Menționăm că primul Maraton Internațional organizat în Capitală a avut loc acum un an, pe 26 apri­lie 2015. La cel de-al doilea Ma­raton au participat peste 15.000 de persoane din aproximativ 50 de țări. Proba de 3 kilometri a fost câștigată de Oleg Havceschi. În vârstă de 77 de ani, acesta este veteran al războiului din Irak. La 42 de kilometri, s-a impus Vita­lie Gheorghiță, membru al lotului național de atletism.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand