21 mai 2024
Chisinau
Social

Tinerii, implicați mai activ în rezolvarea problemelor care îi vizează

Loading
Social Tinerii, implicați mai activ în rezolvarea problemelor care îi vizează
Tinerii, implicați mai activ în rezolvarea problemelor care îi vizează
Vocea poporului

Plecarea masivă a cetățenilor peste hotare, aspecte privind sala­rizarea şi aderarea tinerilor la sin­dicate sunt problemele-cheie abor­date de tineri activişti sindicali de pe ambele maluri ale Prutului, care şi-au dat întâlnire, timp de două zile, la Chişinău, la Forumul Tineri­lor Sindicalişti, ediţia a VIII-a.

În prima zi a forumului, Mihai Catrina, reprezentant al Confe­deraţiei Naţionale a Sindicatelor „Cartel Alfa” din România, a avut o întrevedere cu preşedintele CNSM, Oleg Budza, precum şi cu Roman Ţurcan, preşedinte interimar al Co­misiei de Tineret din cadrul CNSM.

Oleg Budza a comunicat că în februarie 2020 va avea loc o con­ferinţă de dare de seamă şi alegeri a Comisiei de Tineret din cadrul Confederaţiei Naţionale a Sindica­telor din Moldova. Liderul sindical a relatat despre acţiunile întreprin­se de CNSM pentru prevenirea ac­cidentelor de muncă, implementa­rea tichetelor de masă, majorarea salariilor.

 

Sindicaliştii din România din noua generație sunt interesați să coopereze cu semenii lor din Moldova

 

Mihai Catrina a menţionat că „tinerii trebuie să se implice mai activ în soluţionarea problemelor care îi vizează”. Totodată, el s-a re­ferit şi la aspecte privind recrutarea de noi membri în sindicat. „Când aderă la sindicate, mulţi tineri caută beneficiu material sau se gândesc că şeful ar putea să îl trans­fere la un alt post, mai prost plătit, dacă protestează. Nu este deloc simplu să convingi un tânăr să de­vină membru de sindicat”, a relevat reprezentantul Confederaţiei Na­ţionale a Sindicatelor „Cartel Alfa” din România.

Cea de-a opta ediţie a Forumului Tinerilor Sindicalişti reuneşte în jur de 80 de tineri. Cu detalii vom re-veni în numărul următor al ziarului.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand