Aproximativ 300 de tineri din mai multe raioane ale ţării au fost instruiţi, de la începutul acestui an, pentru a putea lansa sau extinde o afacere în localitățile rurale, în cadrul unui program național de abilitare economică a acestei categorii de cetăţeni.
Totodată, conform datelor oferite de către Directoratul Liniei de Credit de pe lângă Ministerul Finanțelor, pentru aproape 160 de afaceri au fost contractate credite preferențiale în valoare de 45 de milioane de lei.
Conform unui studiu, pentru 59 la sută din cei care au urmat cursurile în cauză motivația principală a fost dorința de a acumula cunoștințe în domeniul antreprenoriatului, pentru 24,5 la sută – găsirea de noi parteneri, iar pentur 16,5 la sută – identificarea a noi idei de afaceri.
Doar şase la sută dintre cei 300 de tineri deţin o afacere, iar ceilalţi abia își propun să o inițieze. Totodată, o bună parte din ei, aproape 70 la sută, nu sunt angajați. Ponderea mare de persoane ce nu sunt cuprinse în câmpul muncii se datorează vârstei de la 18 la 25 de ani, când majoritatea tinerilor sunt studenți şi abia îşi fac planuri de viitor.
doar pentru utilizatorii înregistrați
Logare