22 mai 2024
Chisinau
Cultura

Tineri artiști de la Chișinău, la „Peștișorul de aur”

Loading
Cultura Tineri artiști de la Chișinău, la „Peștișorul de aur”
Tineri artiști de la Chișinău, la „Peștișorul de aur”
ziaruldetulcea.ro

Orchestra de Muzică Populară de la Școala de Arte Grătiești, și Ansamblul de Dansuri Populare „Brâuleț” de la Școala de Arte Ghidighici, suburbii ale Chișinăului, au reprezentat Republica Moldova la Festivalul-Concurs Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur”. Cea de-a XXVII-a ediție a festivalului a avut loc re­cent la Tulcea, România.

Tinerii artiști de la Chișinău au avut ocazia să se întâlnească în Delta Dunării cu membri ai unor formații folclorice care reprezintă alte 11 sta­te: Argentina, Armenia, Norvegia, Vietnam, Grecia, Georgia, Ucraina, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, România.

Cei aproape 1500 de membri ai ansamblurilor au deschis evenimen­tul cu o paradă a portului și dansului popular, care s-a desfășurat pe princi­palele străzi ale municipiului Tulcea.

Interpreții chișinăuieni au menționat că acest regal folcloric de la Tul­cea îi motivează să persevereze mai mult în domeniul muzicii, astfel ca să atingă noi performanțe artistice.

Festivalul-Concurs Internațional pentru Copii și Tineret „Peștișorul de aur” de la Tulcea nu a pus punct pe­rioadei de muncă pentru tinerii artiști de la Grătiești și Ghidighici în actualul sezon estival – ei vor evolua în cadrul unor spectacole muzicale dedicate Zilei Independenței Republicii Mo­dova și Sărbătorii Naționale „Limba Noastră cea Română”.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand