13 aprilie 2024
Chisinau
Social

Tehnologii performante, în locul compensaţiei pentru activitate în condiţii nocive

Loading
Social Tehnologii performante, în locul compensaţiei pentru activitate în condiţii nocive
Tehnologii performante, în locul compensaţiei pentru activitate în condiţii nocive
stirilocale.md

O bună parte a angajatorilor din sfera deservirii sociale şi producerii de mărfuri din ţară nu au grijă ca la locurile de muncă ale salariaţilor să fie asigurate condiţii minime de securitate şi sănătate. La unele în­treprinderi din domeniu, salariaţii sunt admişi la muncă fără să fi tre­cut vreun examen medical. La aces­te unităţi, nu sunt evaluate riscurile profesionale, se admit la muncă per­soane fără pregătire profesională şi instruire în materie de securitate şi sănătate în muncă. Nu se efectuează atestarea locurilor de muncă, nu se stabilesc corect sporurile de com­pensare pentru lucru în condiţii no­cive.

O constatare în acest sens a făcut Va­sile Doban, vicepreşedinte al Federaţiei Sindicatelor „Sindindcomservice”, în cadrul unui seminar la această temă, care a avut loc recent la Chişinău, cu participarea ac­tivului sindical al federaţiei din zona de centru.

Mai mult, susţine Vasile Doban, există angajatori care ignoră prevederile con­venţiilor naţionale la nivel de ramură, ale contractelor colective de muncă, iar unii angajatori nu anunță deloc sau comunică cu întârziere cazurile de accidentare a sa­lariaţilor. 

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand