19 iulie 2024
Chisinau
Social

Taberele de odihnă ale CNSM: în așteptarea copiilor pentru zile pline de bucurii

Loading
Social Taberele de odihnă ale CNSM: în așteptarea copiilor pentru zile pline de bucurii
Taberele de odihnă ale CNSM: în așteptarea copiilor pentru zile pline de bucurii
facebook.com

Tabăra de odihnă pentru copii „Perlele Nistrului” din orașul Vadul lui Vodă, care se află în gestiunea CNSM, și-a deschis larg ușile în ziua de 11 iunie.

Ion Munteanu, directorul instituției, a precizat pentru ziarul „Vocea poporului” că deja 185 de copii se află la odihnă pentru o pe­rioadă de 10 zile. Copiii sunt cazați câte doi-trei într-o cameră, ei be­neficiind de toate comoditățile. „E vorba de apă caldă, duș, mân­care de patru ori pe zi. Sunt orga­nizate diverse activități recreative și sportive. Copiii sunt asigurați cu asistență medicală nonstop. De asemenea, este asigurată paza copiilor, a ținut să menționeze Ion Munteanu.

În acest an, la „Perlele Nistrului” a fost dat în exploatare un sistem de protecție împotriva incendiilor și de alarmă în toate blocurile de cazare, iar CNSM a alocat în acest scop în jur de 1 milion 100 de mii de lei.

Tabăra „Perlele Nistrului” va fi deschisă pentru copii până pe 30 august, odihna fiind organizată în șapte ture. 1200 de copii se vor odihni în instituție, după ce părinții lor au procurat deja bilete de la CNAS. Cei interesați pot afla mai multe detalii privind odihna copiilor la tabără la următoare­le numere de telefon: 060981094, 068045555, 060241112, 069203188, 060382521.

Și Tabăra de odihnă „Camping” de la Vadul lui Vodă, care se află tot în subordinea CNSM, este pre­gătită să primească copii pentru odihnă. Sezonul estival a început aici pe 18 iunie. Ca și în cazul ta­berei „Perlele Nistrului”, biletele sunt în vânzare liberă, contra su­mei de 3600 de lei. Părinții care sunt membri de sindicat vor scoate mai puțini bani din buzunar pen­tru odihna copiilor, întrucât o par­te dintre aceste cheltuieli și le vor asuma organizațiile sindicale.

„Depinde de posibilitățile fie­cărei organizații sindicale primare. De regulă, dacă sunt membri de sindicat, părinții plătesc 20-30% din prețul biletului, iar restul de 70-80%  sunt achitate de sindicat”, a specificat Ion Munteanu. Iar în cazul în care biletele sunt procu­rate de la CNAS, părinții vor trebui să plătească 3500 de lei, pentru un sejur de 10 zile.

La „Camping”, copiii sunt cazați câte 3-4 într-o cameră, ei vor be­neficia de trei mese și două gustări pe zi. „Sunt cabine de duș, două piscine. Pe parcursul sejurului, co­piii vor fi antrenați în diferite activități cultural-sportive”, a precizat Mihail Garbuz, administratorul Taberei „Camping”.

La „Camping”, sezonul estival se va încheia pe 26 august, iar odihna copiilor va fi organizată în șase schimburi. Pentru mai multe detalii, părinții pot suna la numărul de telefon: 022 416 334.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand