20 mai 2024
Chisinau
Social

Tabăra ,,Perlele Nistrului” îşi aşteaptă locatarii din sezonul estival

Loading
Social Tabăra ,,Perlele Nistrului” îşi aşteaptă locatarii din sezonul estival
Tabăra ,,Perlele Nistrului” îşi aşteaptă locatarii din sezonul estival

perlele-nistrului

 

Doar câteva zile ne mai des­part de începutul vacanţei de vară, una aşteptată cu su­fletul la gură de către copii şi chiar și de adulți. Unii merg in afara țării, explorînd orașe precum Sankt-Petersburg(apropo vă ajută în acest sens openyourspb.com), Londra sau Paris, alții preferă să se distreze in taberele de odihnă autohtone.  

 

“Sunt pregătite ca la carte şi taberele pentru copii care se află în gestiunea Confederaţiei Naţi­onale a Sindicatelor din Moldova (CNSM)”, a menționat Mihail Hîn­cu, vicepreședintele CNSM. Printre acestea sunt şi Casele de Odihnă şi Recuperare „Perlele Nistrului” de la Vadul lui Vodă.

 

Pregătiţi să găzduiască mii de copii

 

,,Acum suntem pe ultima sută de metri a pregătirilor. Planificăm ca primii copii să ajungă la noi pe 15 iunie. Ne propunem să avem şase sejururi cu câte 500 de copii fiecare. În total, vom primi trei mii de copii în acest sezon estival. De asemenea, în vara care se apropie, am planificat să găzduim aici şi cinci spartachiade, organizate de diferite organizaţii sindicale şi în­treprinderi.

Una a avut loc deja, iar asta în­seamnă că, practic, suntem pre­gătiţi să primim şi copiii. Acum suntem preocupaţi de obţinerea diferitelor autorizaţii de funcţio­nare”, a spus, pentru ziarul ,,Vocea poporului”, directorul  de la ,,Perle­le Nistrului”, Ion Munteanu.

 

Milioane de lei investiţi în modernizarea taberei de odihnă

 

Potrivit lui Ion Munteanu, în acest an nu au avut loc lucrări ma­sive de renovare a taberei, doar s-a împrospătat ce a fost, asta pentru că, în ultimii ani, aici au fost inves­tite circa zece milioane de lei.

„În anul acesta nu am construit nimic, pentru că, până acum, pot să spun că am fost aşa-zişii aleşi ai confederaţiei, „copiii teribili” în care au investit în jur de zece mili­oane de lei. S-au construit trei te­renuri de sport acoperite cu gazon artificial, o piscină, a fost reparat un bloc destinat pentru odihnă şi s-au făcut alte lucrări de amena­jare a taberei. Un pic am avut de lucru 

după ziua de 21 aprilie, când ninsoarea ne-a doborât în jur de o sută de arbori şi a trebuit să cură­ţăm tot terenul, dar ne-am descur­cat”, ne-a mai spus Ion Munteanu.

 

Distracţie şi activităţi pe măsură

 

În perioada de odihnă, copiii sunt supravegheați în permanență, la tabără activează un cabinet me­dical bine utilat pentru a acorda, la necesitate, asistență medicală co­piilor. De asemenea, sunt organi­zate diferite activități educațional-culturale.

„Ne deosebim de toate celelal­te tabere de odihnă care mai sunt aici prin faptul că organizăm dife­rite activităţi. De exemplu, la noi a fost organizat primul forum al francofoniei. Astfel, timp de zece zile, au fost reprezentanţi din şase ţări, ne-au vizitat ambasadorul Franţei şi alţi oficiali. Avem în fie­care an la odihnă aici peste o sută de copii din România. Activităţile sunt diverse, cu caracter cultural, educativ şi asta atrage copiii. Baza este solicitată, deoarece copiii sunt satisfăcuţi de odihnă şi părinţii li­niştiţi că odraslele lor se află în si­guranţă”, susţine directorul taberei „Perlele Nistrului”.

Copiii care urmează să ajungă aici sunt din toată ţara. Nu se ştie exact preţul pentru un sejur de zece zile, pentru că acesta urmea­ză să fie stabilit în cadrul licitaţiei, dar, în medie, acesta va fi în jur de 1600 de lei.

De bilete de odihnă gratis vor beneficia copiii care fac parte din familii vulnerabile, monoparenta­le, cu mulţi copii, cei cu rezultate deosebite la învăţătură, copiii de la centrele de plasament etc. Copiii care nu vor corespunde categori­ilor respective, vor trebui să achite integral biletul de odihnă.

Biletele sunt repartizate sindica­telor de ramură, care le distribuie părinţilor prin intermediul structu­rilor în care activează.

„Cât priveşte biletele repartiza­te prin sindicat, 20 la sută din cos­tul acestora urmează să fie achitat de către părinţi. Trebuie să men­ţionez că taberele noastre reali­zează bilete pentru toţi doritorii, la preţul stabilit”, a spus, pentru ziarul „Vocea poporului”, Mihail Hîncu, vicepreşedinte al Confede­raţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand