25 iunie 2024
Chisinau
Cititorii ne scriu

Suport financiar de stat pentru cei cu o pensie mai mică de 1500 de lei

Loading
Cititorii ne scriu Suport financiar de stat pentru cei cu o pensie mai mică de 1500 de lei
Suport financiar de stat pentru cei cu o pensie mai mică de 1500 de lei

 

 

suport-financiar-de-stat

Foto: moldnews.md

„Ni s-a spus sus si tare că foştii angajaţi care primesc acum o pensie sub 1300 de lei lunar vor beneficia de un adaos în mărime de 24 la sută. La începutul lunii noiembrie, am primit pensia, dar despre adaosul promis – nici pomină. Pri­mesc o pensie de 701 lei, am 65 de ani, sunt bol­nav, văduv, iar copiii nu locuiesc cu mine şi nu mă pot angaja în câmpul muncii.

 

Alexandru Cucereavăi, Chişinău”

 

Specialiştii Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei au precizat pentru „Vocea poporului” că, înce­pând cu 1 iulie 2014, beneficiarii de pensii şi alocaţii soci­ale a căror mărime nu depăşeşte suma de 1500 de lei au dreptul la un suport financiar de stat. În cazul beneficia­rilor de pensie pentru limita de vârstă, acest suport poate fi de 180 sau de 100 de lei.

Suma de 180 de lei a acestui ajutor este destinată celor care, la momentul calculării pensiei, aveau un stagiu de cotizare complet, adică de 32 de ani pentru bărbaţi, iar cea de 100 de lei – celor cu un stagiu mai mic.

Pensionarii care se încadrează în categoriile de persoa­ne asupra cărora se răsfrânge această prevedere a legii, dar nu primesc suportul în cauză, trebuie să se adreseze la Casa teritorială de asigurări sociale pentru a clarifica problema, au mai specificat specialiştii ministerului sus-menţionat. 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand