13 iulie 2024
Chisinau
Varia

„Sunt rob într-un sistem defect”

Loading
Varia „Sunt rob într-un sistem defect”
„Sunt rob într-un sistem defect”
cerere-de-demisie

Foto: tvxs.gr

 

Un profesor de la Colegiul Politehnic din Chișinău și-a înaintat, recent, demisia, iar o copie a cererii a pla­sat-o pe pagina sa de facebook. Lipsa condițiilor de mun­că și a susținerii din partea Ministerului Educației sunt printre principalele motive care l-au făcut pe profesor să renunțe la funcția deținută, comunică Politik.md.  

 

Vadim Cernei afirmă că se simte furat și batjocorit de sistemul din care face parte.

„Refuz să fac parte dintr-un sistem compromis, unul tâlhăresc, înrobitor și batjocoritor, care poartă denumirea de Guvern (Minis­terul Educației). Nu doresc să lucrez pe gratis pentru un sistem care mă fură atât ca angajat, cât și ca cetățean de rând. Nu văd drepturi și libertăți printre obligații și reguli interminabile, orientate doar împotriva mea, ca om simplu. Dar mai presus de toate, refuz să plătesc impozite unui sistem care nu garantează redirecționarea corectă a banilor, deloc puțini, rupți din salariul meu. Doresc să-mi asigur copiii cu un viitor mai bun, un alt viitor decât cel pe care mi-l oferă acest Guvern și această structură, lucru care nu poate avea loc atât timp cât sunt rob într-un sistem defect și antisocial”, a scris profesorul în cererea sa de demisie.

Totodată, acesta atrage atenția și asupra lipsurilor din sistemul de învățământ. Fiind profesor de robotică și mai multe obiecte de studiu ce țin de IT, Vadim Cernei se declară indignat de faptul că în sala de clasă nu există conexiune la internet sau măcar un proiec­tor. „Lipsa lor face inutilă întreaga activitate propusă la ore”, mai menționează profesorul.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand