19 iulie 2024
Chisinau
Vocea copiilor

“Strada Fest” la “Perlele Nistrului”

Loading
Vocea copiilor “Strada Fest” la “Perlele Nistrului”
tabara

Foto: CNSM

Peste 500 de copii care s-au odihnit la începutul lui august la tabăra “Perlele Nistrului” de la Vadul lui Vodă au însușit noi deprinderi de viață în ca­drul primei ediții a Festivalu­lui pentru copii “Strada Fest”. Manifestarea a fost organizată de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova în colaborare cu Centrul Repu­blican pentru Copii şi Tineret „ARTICO”.

 

Obiectivul festivalului este de a sensibiliza copiii, astfel încât aceștia să știe cum să se compor­te corect în mediul stradal, pen­tru a evita pericolele.

Potrivit lui Ion Munteanu, di­rectorul taberei „Perlele Nistru­lui”, activităţile organizate în ca­drul festivalului au o importanță deosebită pentru educația copii­lor, informarea acestora și însuşi­rea unor deprinderi noi de viaţă.

“Cel mai des copiii sunt supuși riscurilor în perioada vacanței de vară, deoarece nu sunt supravegheați de adulți. Organizăm acest festival pentru a ajuta copiii să poată face față situațiilor care pot să apară atunci când sunt în stradă”, a precizat Ion Munteanu, citat de Centrul Informațional al Sindicatelor.

Potrivit sursei citate, copiii au avut în calitate de instructori experți în domeniu şi au avut posibilitatea de a exersa în ca­drul diferitor ateliere interactive. De asemenea, au fost organizate concursuri sportive, activități ar­tistice și un flash-mob tematic.

În acest an, la tabăra „Perlele Nistrului” se odihnesc circa 3500 de copii din ţară şi din străinăta­te. Tabăra își închide porțile pe 24 august.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand