13 aprilie 2024
Chisinau
Social

Stabilire de sarcini pentru aplicarea legii privind comitetele sectoriale

Loading
Social Stabilire de sarcini pentru aplicarea legii privind comitetele sectoriale

Nici nu a apucat bine a fi adoptată Legea cu privire la comitetele sectoriale pentru formarea profesională, că reprezentanții structurii în cauză din domeniul agricultură și in­dustria alimentară s-au și pus pe treabă. Ei au stabilit trei sarcini principale ce trebuie îndeplinite înainte de intrarea în vigoare a acestei legi, pre­conizată pentru 2018, în ca­drul unui seminar organizat recent de Federația „Agroind­sind”, în conlucrare cu ceilalți membri ai comitetului.

sindicate.md

Conform noii legi, comitetele sectoriale vor căpăta statut juri­dic, dar vor avea și noi obligații și responsabilități, a remarcat Leo­nard Palii, șeful Direcției educație din cadrul „Agroindsind”. Docu­mentul  obligă aceste structuri să schimbe accentele în activitatea lor și să se axeze, în principal, pe veșnica misiune – asigurarea co­relării dintre cererea și oferta de forță de muncă calificată.

Nu în ultimul rând, este vorba și despre activarea pieței muncii, care este în prezent destul de pa­sivă. Or, încă nu are loc formula­rea cererii din partea angajatoru­lui sau a pieței muncii sub formă de comandă către sistemul de învățământ, a adăugat Leonard Palii.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand