30 mai 2024
Chisinau
Sport

Sportivii moldoveni se pregătesc de Campionatul European

Loading
Sport Sportivii moldoveni se pregătesc de Campionatul European
Sportivii moldoveni se pregătesc de Campionatul European
sirghi

Foto: sporter.md

 

În timp ce Cristina Iovu se pregăteşte de Europene în lotul României, haltero­filii din ţara noastră se an­trenează la Chişinău pentru competiţia continen­tală. Pentru prima dată în ultimii ani, Moldova va fi reprezentată la Campio-natul European de doar patru sportivi.

 

La ediţia din acest an a Cam­pionatului European de haltere vor participa Iurie Dudoglo, care în trecut a reprezentat Azerbaid­janul, Alexandru Dudoglo, Ale­xandru Şpac şi Natalia Prişcepa.

Principala absenţă din lotul Moldovei va fi triplul campion european, Oleg Sîrghi. Acesta se pregăteşte intensiv de Jocurile Olimpice.

“Cred că acest gen de sport, halterele, merită ceva mai mult în Moldova, inclusiv condiţii mai bune. Vom participa la Europene şi vom demonstra că halterofilii merită mai mare atenţie. Cred că vom evolua cu succes la compe­tiţia continentală”, a spus antre­norul lotului naţional de haltere, Gheorghe Guţu.

“La Campionatul European vor participa doar patru spor­tivi. Din ce motiv? Numărul mic de cantonamente, condiţii ca în alte ţări, indiferent de situaţia fi­nanciară”, a declarat halterofilul Seghei Cechir.

Dacă la masculin, Moldova are asigurate cinci cote de participa­re la Olimpiada de la Rio, atunci la feminin, sportiva Natalia Prişcepa trebuie să obţină un rezultat foarte bun la Campio-natul European, pentru a-și asi­gura prezența la Jocurile Olim­pice.

“Se pregătesc cei care pot şi cei care au nevoie de calificare.

Trebuie să obţin calificarea la individual, să ridic cât mai mult. Nu depinde pe ce loc mă voi clasa, ci de rezultat. Cu cât mai mult, cu atât mai bine”, a specificat Natalia Prişcepa.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand