18 aprilie 2024
Chisinau
Vocea copiilor

„Sperăm ca acest concurs să devină o tradiţie demnă de urmat”

Loading
Vocea copiilor „Sperăm ca acest concurs să devină o tradiţie demnă de urmat”
„Sperăm ca acest concurs să devină o tradiţie demnă de urmat”
concurs

Foto: vocea.md

Precum v-am informat anterior, redacția „Vocea poporului” a făcut recent bilanțul Concursului de desen pentru copii cu genericul: „Nu-mi fura copilăria”, ediția a II–a, desfășurat sub patronajul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova. Publicăm în acest număr lucrările pre­miate, precum și opinii ale unor participanți la concurs și mentori ai lor.

 

Opinii ale participanţilor

 

Preşedinta comitetului sindical de la Regia Apă Canal–Orhei SA, Ludmila Munteanu, a menţionat: „La anunţarea concursului cu genericul: „Nu-mi fura copilăria”, copiii noştri au lucrat cu mare entuziasm la desenele lor. Ceea ce m-a  bucurat nespus de mult. Meritele lor au fost apreciate la cel mai înalt nivel de către organizatorii concursului. Avem copii talentaţi, cu o imaginaţie bogată, drept dovadă sunt desenele. Sper ca pe viitor concursul dat să devină o tradiţie demnă de urmat, iar copiii să ne bucure cu talentul lor”.

Daniela Popa (locul I, 12 ani) a spus: „Concursul a fost binevenit, deoa­rece tema este actuală. M-am inspirat din poveşti şi am asociat personajele lucrărilor cu eroii de basm. Ne-am bucura enorm dacă acest concurs va mai continua”.

Bianca Maria Posțan (locul I, 8 ani) ne-a mărturisit că pentru ea concursul a însemnat o șansă de a se exprima și de a contribui la informarea societății. „Îmi place arta plastică, engleza, informatica, istoria și vreau ca toții copiii din lume să fie fericiți”.

Pentru prima dată, Ziua Mondială împotriva exploatării copiilor prin mun­că a fost sărbătorită pe 12 iunie 2002, la iniţiativa Organizaţiei Internaţiona­le a Muncii, având ca scop primordial atragerea atenţiei asupra suferinţelor prin care trec zilnic milioane de copii la nivel global. Aceştia sunt obligaţi să muncească în condiţii extrem de dificile şi chiar periculoase, sunt nevoiți să renunţe la studii fiind lipsiţi de drepturile fundamentale.

 

Vezi lucrarile căștigătorilor pe conrul nostru Flickr

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand