13 iulie 2024
Chisinau
Sport

Spartachiada salariaţilor din comunicaţii, la cea de-a XIV-a ediţie

Loading
Sport Spartachiada salariaţilor din comunicaţii, la cea de-a XIV-a ediţie
Spartachiada salariaţilor din comunicaţii, la cea de-a XIV-a ediţie

spartachiada-fscm

 

În mod tradițional, toamna, când se numără bobocii, Federaţia Sindica­telor din Comunicaţii desfășoară, împreună cu organizaţiile membre, Spartachiada salariaților membri de sindicat din ramura comunicaţii­lor. Aceasta a ajuns acum la cea de-a XIV-a ediţie. 

 

Scopul spartachiadei este de a promova un mod de viaţă sănătos în colectivele de muncă, de a propaga sportul drept mijloc de fortificare a sănătăţii şi pentru a atrage cât mai mulţi membri ai sindicatului în activită­ţile cultural-sportive.

Sărbătoarea sportivă s-a desfăşurat în pe­rioada 26-27 septembrie, la Baza de odihnă „Camping” din localitatea Vadul lui Vodă. La eveniment au participat peste 300 de spor­tivi.

La deschiderea oficială a competiţiilor sportive, au adresat un cuvânt de felicitare Ion Pîrgaru, preşedintele Federaţiei Sindi­catelor din Comunicaţii, și Ludmila Corceac, prim-director general adjunct al ÎS „Poșta Moldovei”. În calitate de oaspeţi de onoare au fost prezenţi directorii filialelor ÎS „Poșta Moldovei”.

„Despre efectul benefic al sportului asu­pra sănătății omului s-au scris sute de trata­te. Grecii antici, cu jocurile lor olimpice, dar și romanii, care ne-au lăsat moștenire cele­brul dicton, sunt o mărturie vie în acest sens. Pot să vă spun că lucrările științifice, chiar și cele din medicină, despre cum să procedăm ca să fim sănătoși, ce să mâncăm, ce să bem, pălesc în fața simplei mișcări care face parte din categoria sport, fie că e aerobică, baschet, tenis sau altceva. Iar sportul într-adevăr e un elixir al tinereții, un motor care întreține să­nătatea la o anumită cotă”, ne-a spus Ion Pîr­garu într-o pauză în întrecerile sportive.

La competiţii, 21 echipe au concurat la probele volei, minifotbal, tenis de masă, şah şi joc de dame. Pe întreaga durată, până la fluierul final, echipele au fost susţinute de către preşedinţii comitetelor sindicale, o parte ca spectatori, altă parte ca participanţi nemijlocit la disputele de pe terenurile spor­tive. În urma evaluării prestaţiei sportivilor de către un colegiu profesionist de arbitri, au fost desemnaţi următorii învingători:

Volei femei: locul I – echipa Centrului de Poștă Drochia;  locul II – echipa Direcției de Poștă Chișinău; locul III – echipa SA „Moldtelecom” Strășeni.

Volei bărbaţi: locul I – echipa SA „Mol­dtelecom” Drochia; locul II – echipa SA „Moldtelecom” Călărași; locul III –  echipa Direcția de Poștă Chișinău.

Minifotbal: locul I – echipa SA „Moldte­lecom” Călărași; locul II –  echipa SA „Mold­telecom” Bălți; locul III – echipa SA „Mold­telecom” Strășeni.

Tenis de masă: locul I – echipa SA „Moldtelecom” Drochia; locul II – echipa SA „Moldtelecom” Bălți; locul III – echipa ÎS „Poșta Moldovei”.

Șah: locul I – echipa ÎS „Poșta Moldovei”; locul II – echipa SA „Moldtelecom”  Un­gheni; locul III – echipa Centrul Prelucrare și Transportare Poștă.

Joc de dame: locul I – echipa Centrul de Poștă Edineț; locul II – echipa Centrului de Poștă Căușeni; locul III – echipa SA „Mold­telecom” Glodeni.

Echipele plasate pe primele trei locuri au fost distinse cu diplome, cupe și cadouri de preț.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand