4 December 2024
Chisinau
Sport

Spartachiada cadrelor didactice

Loading
Sport Spartachiada cadrelor didactice
Spartachiada cadrelor didactice

spartachiada-ses

 

Cel mai mare eveniment sportiv pentru angajaţii din edu­caţie, ediţia a XX–a a Spartachiadei, a adunat în acest an, la Casa de odihnă ,,Perlele Nistrului” de la Vadul lui Vodă, în perioada 18–20 mai, peste 350 de cadre didactice.

 

Spartachiada a inclus compe-tiții la volei, tenis de masă şi mini­fotbal, iar la final, câştigătorii s-au ales cu diplome, cupe şi premii băneşti.

„Este o tradiţie ca în fiecare an să organizăm un asemenea eveniment. Dacă, într-un an, au loc competiţii sportive, în alt an – activități artistice, diverse concur­suri. Oamenii se  mai relaxează, se odihnesc un pic şi asta este nor­mal. Eu cred că aceste activităţi trebuie să aibă o continuitate, să se repete mai des, pentru că mun­ca noastră este foarte complicată, încordată şi, când te mai relaxezi un pic, este altfel. Aceste activităţi se memorează ani buni. În plus, are loc şi un schimb de experien­ţă între colegi. Chiar şezând la o masă, spunând o glumă, acumu­lezi ceva”, a spus, pentru ziarul ,,Vocea poporului”, preşedintele Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei, Dumitru Ivanov.

 

Eveniment care îi uneşte

 

Potrivit lui Oleg Budza, preşe­dintele CNSM, sportul nu doar ne menţine într-o condiţie bună, dar este şi o activitate care ne uneş­te, ne consolidează şi ne face mai bine organizaţi. Oleg Budza nu a uitat, în cadrul discursului său de la deschiderea spartachiadei, să le amintească profesorilor şi des­pre cea mai dureroasă problemă – majorarea salariilor, accentuând că sindicatele sunt alături şi vor face tot ce le stă în puteri pentru ca profesorii să aibă un salariu de­cent şi condiţii bune de muncă.

„Ne consolidează aceste com­petiţii. Lumea vine  şi un pic se 

mai relaxează, un pic mai dimi­nuează din stresul pe care îl are zi de zi la muncă. Aici se întâl­nesc prieteni, colegi de facultate. Spartachiada, în formatul actual, a ajuns la a XX-a ediţie și este importantă. Dacă lumea nu ar fi interesată şi nu ar participa la ea, nu s-ar menţine. Sunt necesare aceste competiții, pentru că aduc un suflu nou. Am fost în România, la colegii noştri din Piatra Neamţ, şi ei chiar ne invidiază că noi am păstrat spartachiadele, festivalu­rile, pentru că lumea devine mai bună, mai prietenoasă, mai uma­nă până la urmă, participând la aceste competiții”, a menţionat preşedinta Consiliului interra­mural al sindicatelor din raionul Hânceşti, Ana Cimpoieşu.

 

Învingătorii, distinșicu diplome, cupeşi premii băneşti

 

Potrivit lui Ion Bulat, vicepre­şedinte al Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei, până a ajunge la Vadul lui Vodă la spartachiadă, participanţii au trebuit să treacă prin câteva etape. În final, aici au ajuns câştigătorii care au concu­rat cu cei mai puternici, aleşi din diferite raioane ale ţării.

„În prima etapă, activităţile sportive au avut loc în unităţile de învăţământ. Acolo s-a format echipa, s-a antrenat, după care au mers să concureze la nivel raio­nal. Deja aici s-a făcut selectarea echipelor care au ajuns la nivelul zonal. Toate aceste etape au fost respectate. Ne bucurăm mult să avem astăzi  peste 350 de parti­cipanţi. Toţi profesionişti şi cu do­rinţa de a merge acasă cu marele trofeu”, ne-a spus Ion Bulat.

 

Iată câştigătorii

Minifotbal: Locul I – CT Chi­şinău; locul II – CR Cahul; locul III – CR Hânceşti.

Volei feminin: Locul I – CT Chişinău; locul II – CR Cahul; locul III – CR Hânceşti.

Volei masculin: Locul I – mu­nicipiul Chişinău; locul II – CT Chi­şinău; locul III – CR Floreşti.

Tenis de masă: Locul I – CT Chişinău; locul II – CR Cahul; locul III – CR Călăraşi.

Şah: Locul I – mun. Chişinău; locul II – CR Nisporeni; locul III – CR Drochia.

Dame: Locul I – CR Drochia; locul – II – mun. Chişinău; locul III – CT Chişinău.

Sărituri în lungime: Locul I – CR Cantemir; locul II – mun. Chi­şinău; locul III – CR Râşcani.

 

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot gacor
ssh account
slot thailand