22 iunie 2024
Chisinau
Social

„Sindindcomservice”: „Rucsacuri pline – sprijinind educația prin sindicalism”

Loading
Social „Sindindcomservice”: „Rucsacuri pline – sprijinind educația prin sindicalism”
„Sindindcomservice”: „Rucsacuri pline – sprijinind educația prin sindicalism”
facebook.com

Începutul anului școlar este o etapă importantă și emoționantă în viața fiecărui copil și a părinților săi. Este important să fie acordată atenție nevoilor fi­ecărui copil și să se ofere sprijin și încurajare pe parcursul aces­tei tranziții către școală. 1 sep­tembrie – Ziua Cunoștințelor pentru ei, marchează începutul unei noi perioade de învățare și dezvoltare, iar entuziasmul și emoțiile lor sunt adesea conta­gioase, creând un spirit plin de speranță și determinare pentru noi, cei adulți.

În context, Federația Sindicate­lor Lucrătorilor din Sfera Deservi­rii Sociale și Producerii de Mărfuri „Sindindcomservice” a dat start în acest an unui proiect cu genericul „Rucsacuri pline de oportunități: sprijinind educația prin sindicalism”. Acesta vine ca suport membrilor de sindicat în pregătirea ghiozdanului și cele necesare, pentru a ne asi­gura că viitorii elevi, care urmează să fie înscriși în clasa I, au tot ceea ce le trebuie pentru a învăța și a se descurca cu succes la școală.

Proiectul a fost lansat pe 5 au­gust curent, pentru întreprinderile ramurale din municipiul Chișinău, iar în perioada următoare vom merge în organizațiile sindicale din raioane, pentru a transmite succe­se viitorilor elevi. Totodată, vizitele în teritoriu sunt un bun prilej de a comunica la fața locului cu membrii de sindicat, care reprezintă un liant valoros pentru consolidarea legătu­rii dintre membri și Federație, faci­litând o comunicare mai eficientă, o înțelegere mai profundă a pro­blemelor locale și o implicare mai activă a membrilor în activitățile sindicale.

Bilanțul perioadei 7-16 august: zeci de organizații sindicale pri­mare vizitate, discuții constructive, oferirea de asistență membrilor de sindicat pe subiecte relevan­te, furnizarea de informații despre negocierile colective, discuții cu angajatorii și, desigur, continua­rea proiectului „Rucsacuri pline de oportunități: sprijinind educația prin sindicalism”.

Liderii Federației au discutat în teritoriu cu membri de sindicat de la întreprinderile din ramură pre­cum S.A. „Tricon”, Î.M. Gospodăria Comunal Locativă Cahul și S.A. „Apă Canal Cahul”, S.A. „Apă Termo” Cea­dâr-Lunga, Î.M. „Su-canal” Comrat, S.A „Apă Canal” Leova, Î.M. „Apă Canal” Anenii Noi, Î.M. „Apă Canal” Căușeni, Î.M. „Salubrizare și ame­najare” Căușeni, Consiliul regional Bălți al Federației, Î.M. Direcția de producere a gospodăriei comunale Fălești, ÎCS „Marthatex” SRL.

„Cooperarea dintre Federația „Sindindcomservice” și întreprin­derile de ramură este un element-cheie pentru a crea un mediu de muncă armonios și productiv, în care drepturile lucrătorilor sunt res­pectate, iar interesele întreprinderi­lor sunt susținute în mod echitabil. Comunicarea și dialogul deschis în­tre aceste părți contribuie la găsirea unor soluții viabile pentru provocă­rile cu care se confruntă salariații și are un rol puternic în negocierea contractelor și a convențiilor co­lective de muncă”, a accentuat, în cadrul vizitelor, Ecaterina Manastîr­schi, președinta Federației.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand