20 mai 2024
Chisinau
Social

Sindicatele vor pregăti negociatori și recrutori profesioniști

Loading
Social Sindicatele vor pregăti negociatori și recrutori profesioniști
Sindicatele vor pregăti negociatori și recrutori profesioniști
vinsieu.ro

Sindicatele de astăzi nu mai sunt ca cele de pe vremuri. Acum, salariații nu mai așteaptă doar beneficii materiale, precum sunt biletele de tratament la sanatorii, excursii, cadouri cu ocazia anumitor sărbători. Ei doresc, în schimb, ca sindicate­le să le apere interesele în fața angajatorului, să-i informeze despre drepturile pe care le au și să negocieze cu guvernul la elaborarea anumitor legi care să fie în folosul lor etc.

Pornind de la aceste conside­rente, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova a ho­tărât să instruiască negociatori profesioniști care să aibă toate cunoștințele necesare și abilitățile de comunicare pentru obținerea rezultatului dorit de cei ale căror interese le apără.

Astfel, în luna septembrie, CNSM va lansa Școala Negocia­torului.

„Vom instrui 25 de persoane în materie de negociere. Vor fi lideri din organizațiile sindicale prima­re, reprezentanți de la sindicatele de ramură, care vor învăța cum să poarte corect negocierile. Ul­terior, aceste persoane vor ajuta membrii de sindicat să poarte negocieri, de exemplu, la înche­ierea contractelor colective de muncă etc., dar și ei vor participa la diverse negocieri”, a menționat Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al CNSM.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand