24 septembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Sindicatele angajaților de la penitenciarele din două țări au făcut schimb de experiență

Loading
Без рубрики Sindicatele angajaților de la penitenciarele din două țări au făcut schimb de experiență
Sindicatele angajaților de la penitenciarele din două țări au făcut schimb de experiență

 

 

cnsm-sindicate-ukraina

Foto: vocea.md

Recent, conducerea CNSM a avut o întrevedere cu Oleg Andrienko, preşedintele Sin­dicatului Naţional al Angajaţilor din Instituțiile Penitenciare din Ucraina.

 

În cadrul discuțiilor, Oleg Budza, pre-ședintele CNSM, a accentuat: „Întrevede­rile cu colegii noştri din Ucraina constituie o practică veche pentru noi, de a ne famili­ariza cu problemele actuale, cu modul de soluţionare a conflictelor de muncă, de a încheia contracte colective de muncă şi a ne confirma poziţia pronunţată privind protecţia salariaţilor din instituțiile peni­tenciare. Ne bucurăm că avem o colabora­re strânsă cu colegii noştri din Ucraina”.

 

g_cnsm

Vizita colegilor din Ucraina ne oferă posibilitatea să promovăm mişcarea sindicală europeană

 

În context, Оleg Аndrienko, liderul sin­dicatelor de resort din Ucraina, a menţio­nat că scopul vizitei îl constituie schimbul de experienţă în cadrul contractului de colaborare între sindicatele „Demnitate” şi serviciile penitenciare. „Avem o colabo­rare inedită, facem schimb de informaţii referitor la activitatea noastră comună privind protecţia socială. În calitatea mea, de mediator în Ucraina, dispun de o anu­mită experienţă în ceea ce ţine de soluţio­narea conflictelor de muncă şi sunt dispus să facem schimb de experienţă în această direcţie cu colegii moldoveni”.

La rândul său, Mihail Laşcu, preșe-dintele Sindicatului „Demnitate”, a sub­liniat că această întrevedere cu Oleg Andrienko este o continuitate, dar şi un răspuns la vizita noastră de la Kiev, unde am avut posibilitatea să facem cunoştin­ţă cu activul sindicatului. Mai mult ca atât, să vedem acel parteneriat și dialog social stabilit între administraţie şi sin­dicat. Totodată, a fost semnat contractul de colaborare între Sindicatul „Demnita­te” şi Sindicatul Naţional al Angajaţilor din Instituţiile Penitenciare din Ucraina. „Această vizită a colegilor din Ucraina ne oferă posibilitatea să învățăm mai multe unii de la alții, să facem schimb de expe­rienţă şi împreună să promovăm mişcarea sindicală europeană”.

Sindicatul Naţional al Angajaților din Serviciile Penitenciare din Ucraina numă­ră 43 de mii de membri.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand