25 iunie 2024
Chisinau
Social

Sindicatele acordă spații de cazare refugiaților din Ucraina

Loading
Social Sindicatele acordă spații de cazare refugiaților din Ucraina
Sindicatele acordă spații de cazare refugiaților din Ucraina
Vocea poporului

Astăzi, 25 februarie, în legătură cu situația din Ucraina, Comi­tetul Confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a adoptat o hotărâre cu privire la susținerea cetățenilor ucraineni refugiați din cauza războiului din Ucraina.

În conformitate cu hotărârea respectivă, se acordă spațiu de cazare refugiaților din Ucraina în Sanatoriul „Nufărul Alb” din orașul Cahul, în Stațiunea balneară „Bucuria-Sind” din Vadul lui Vodă, în Stațiunea balneoclimaterică „Codru” din s. Hârjauca, raionul Călărași.

Administratorii entităților menționate sunt împuterniciți să pună la dispoziția structurilor teritoriale de asistență socială câte o sută de lo­curi de cazare, cu titlu gratuit, pentru plasarea temporară a refugiaților din Ucraina.

Conform pct. 19 din Dispoziția Comisiei Situații Excepționale a Re­publicii Moldova nr. 1 din 24.02.2022, autorităţile publice locale, insti­tuţiile publice, companiile cu capital de stat şi organizaţiile sindicale vor pune la dispoziţia structurilor teritoriale de asistenţă socială obiec­tive de cazare din subordine pentru crearea Centrelor de plasament temporar pentru refugiaţi.

Menționăm că tot vineri, CNSM a publicat Declarația privind situația din Ucraina în care se arată că sindicatele din Republica Moldova sunt profund îngrijorate în legătură cu situația din Ucraina. Confederația și-a exprimat susținerea pentru poporul ucrainean și confrații sindicaliști. Textul declarației respective a fost inserat în numărul trecut al publicației „Vocea poporului”.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand