20 ianuarie 2021
Chisinau
Fără categorie

Sindicaliștii de la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, instruiți cum să fie mai buni

Loading
Fără categorie Sindicaliștii de la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, instruiți cum să fie mai buni
Sindicaliștii de la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, instruiți cum să fie mai buni
educatie-sindicate

Foto: sipr5.blogspot.md

 

Tineri sindicaliști, membri ai comitetului și birourilor sindicale studențești de la Universitatea Pedagogi­că de Stat „Ion Creangă”, au fost instruiți, în cadrul unui seminar, cum să fie mai buni lideri de sindicat.

 

Precum a remarcat președinta comitetului sindical al studenților, Lilia Franț, pentru că sunt proaspăt veniți în sin­dicat, cei 30 de tineri au fost instruiți despre noțiunea de sin­dicate, structura, forma și cum trebuie să comunice de pe poziția de lider. „Abia acum s-a încheiat procesul de alegeri, pentru că noi am decis ca acesta să fie anu­al, și puțini dintre cei care sunt prezenți aici sunt cu practică în dimensiunea respectivă. Ceilalți sunt proaspăt aleși și au nevoie chiar de un ABC sindical”, a spus, pentru ziarul „Vocea poporului”, Lilia Franț.

Potrivit acesteia, tinerii au fost instruiți după trei module. Pri­mul – cum să comunice eficient de pe poziția de lider, după care a urmat modulul informativ, de lucru în grup și practic.

„În primul modul au învățat cum trebuie să comunice, în al doilea – noțiunile generale des­pre sindicat, despre structură, formă, cu se ocupă acesta. Urmă­torul modul, cel practic, vizează modul în care se face planificarea și ce-și propun sindicaliștii să re­alizeze în perspectiva funcției în care au fost aleși. Asta este me­nirea seminarului – să-i pregătim să fie lideri buni de sindicat, de calitate”, ne-a spus Lilia Franț.

„Este un seminar destul de util, pentru că ne dezvoltă și pe noi ca 

personalități, ca lideri. Am aflat informații de genul cum aș putea interacționa cu toate sursele la îndemână și cum le-aș putea aplica, astfel încât studenții de la facultate și, mai ales, cei care sunt membri de sindicat, să beneficieze de toate resursele”, ne-a spus unul dintre participanții la seminar, Anato­lie Butnari, student în anul I la Facultatea de limbi străine de la Universitatea Pedagogică de Stat  „Ion Creangă”, care a reușit să se manifeste deja ca lider de sin­dicat la facultate, atunci când a obținut dreptul de a frecventa la discreție unele ore în zilele când în instituția de învățământ nu era căldură.

„Anul trecut, am fost mem­bru al Departamentului proiec­te, în acest an am fost numită în funcția de președintă a biroului sindical. Este o funcție nouă, nu cunosc prea multe, iar acest se­minar m-a ajutat foarte mult. Ce trebuie să fac, cum trebuie să  procedez, pentru că există multe întrebări și răspunsuri puține. Cele mai multe întrebări apar de la studenții anului I și de fiecare dată trebuie să găsești răspunsul necesar”, a spus Olga Capbătut, studentă la anul II, Facultatea de Filologie de la Universitatea Pe­dagogică „Ion Creangă”.

 

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com