24 septembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Sindicalistele au fost informate despre noile modificări privind indemnizațiile pentru familiile cu copii

Loading
Без рубрики Sindicalistele au fost informate despre noile modificări privind indemnizațiile pentru familiile cu copii
Sindicalistele au fost informate despre noile modificări privind indemnizațiile pentru familiile cu copii

 

 

seminar-femei

Foto: vocea.md

Membrele Consiliului de Femei din cadrul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) au fost informate, de­unăzi, despre noile modificări operate la Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a indemnizațiilor pentru familiile cu copii.

 

Laura Grecu, șef de direcție la Mi­nisterul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, a explicat membrelor Con­siliului de Femei din cadrul CNSM cum este stabilit modul de plată a indemnizațiilor persoanelor asigu­rate și neasigurate și ce acte sunt necesare să fie prezentate pentru a le primi.

Liuba Rotaru, președinta Consiliului de Femei din cadrul CNSM, a menționat că este important ca femeile să fie familiarizate cu noile modificări ale acestui regulament, care au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2015.

Totodată, în cadrul ședinței a fost analizat și aprobat planul de activitate al Consiliului de Fe­mei pentru anul 2015, precum și acțiunile pre­conizate pentru marcarea Zilei Internaționale a Femeii – 8 Martie.

Astfel, în luna martie este preconizată organi­zarea unei ședințe festive dedicată femeilor, dar și o expoziție de fotografii cu genericul „Femei­le sindicaliste – pentru munca decentă”. Tot în această lună, membrele Consiliului de Femei vor organiza și lansa campania „Decizii pentru viață”, care se va desfășura pe tot parcursul anului 2015.

 

Departamentul Informațional al CNSM

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand