22 mai 2024
Chisinau
Varia

Sfaturi naturiste. Usturoiul, bun la toate

Loading
Varia Sfaturi naturiste. Usturoiul, bun la toate
Sfaturi naturiste. Usturoiul, bun la toate
spartan.com

Este îndrăgit de multă lume, fiind unul din condimentele de bază ale bucătăriei naționale italiene și franțuzești, precum și a celei românești. Totodată, este și una din plantele medicinale ale cărei efecte benefice pentru sănătate și starea de bine au trecut, cu brio, proba timpului.

Usturoiul conține un antibiotic na­tural numit alicina, capabil să distrugă germenii patogeni fără a afecta flora microbiana din sistemul nostru di­gestiv, care este necesară unei bune funcționări a organismului.

În usturoi mai găsim peste 200 de substanțe active, cum ar fi: potasiu, fosfor, o cantitate impresionantă de vitamina B și C, precum și calciu și proteine etc. Deosebit de activi sunt cei 70 de compuși care au în structura lor sulf.

Usturoiul era cunoscut, din an­tichitate, drept un remediu pentru răceli, infecții, boli cardiovasculare și hipercolesterolemie. Constructorii de piramide din Egiptul antic consumau usturoiul pentru evitarea bolilor con­tagioase. Medicina populară reco­mandă usturoiul mai ales în cazuri de hipertensiune și obezitate.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand