4 December 2024
Chisinau
Sanatate

Sfaturi naturiste. Sfecla roşie, o sursă excelentă de vitamine, minerale şi fibre

Loading
Sanatate Sfaturi naturiste. Sfecla roşie, o sursă excelentă de vitamine, minerale şi fibre
Sfaturi naturiste. Sfecla roşie, o sursă excelentă de vitamine, minerale şi fibre
sportwiki.to

sportwiki.to

 

Iată că am ajuns în perioada când sunt practic toa­te fructele şi legumele de care are nevoie organis­mul uman. De exemplu, sfecla roşie sub formă de suc, preparată la cuptor sau fiartă, sub formă de salată, este o sursă excelentă de vitamine (A, B, C, E, K), minerale (magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu) şi fibre. Cu un gust dulceag şi o culoare minunată, sfecla te poate ţine departe de cele mai crunte boli precum cancerul, bolile hepatice sau cardiovasculare.

 

Unul dintre cei mai faimoşi terapeuţi, Rudolf Breuss, susţine că persoanele care ţin o cură de 42 de zile cu sucuri proaspete de legume, printre care şi suc de sfe­clă roşie, poate preveni leucemia, cancerul pulmonar şi cel gastric.

Nitrații din sfeclă roşie reduc tensiunea arterială şi te protejează cu succes împotriva bolilor cardiovascu­lare. Totodată, specialiştii susţin că un consum regulat, dar moderat de sfeclă poate preveni formarea varice­lor, prin îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.

De asemenea, sfecla conţine ingrediente active care contribuie la regenerarea celulelor ficatului şi împiedi­că dezvoltarea bolilor hepatice. Sucul de sfeclă roşie, de exemplu, este un detoxifiant excelent pentru ficat, deoarece topeşte grăsimile acumu­late la nivelul lui. Iar dacă ai stări anemice, este indicat să consumi regulat sfeclă. Datorită con­ţinutului ridicat de fier, această legumă poate combate anemia şi îţi poate îmbunătăţi condiţia fizică.

Sfecla mai are un conţinut ridicat de fibre (80%) şi te ajută să combaţi problemele gastro­intestinale, astfel că dacă ai un tranzit intestinal lent, este bine să consumi suc de sfeclă sau sala­tă de sfeclă fiartă.

Dacă suferi de diabet, consumul de sfeclă ro­şie nu îţi este recomandat, deoarece furnizează organismului o cantitate destul de mare de za­hăr.

Totodată, dacă suferi de afecţiuni ale rinichi­lor sau ale vezicii biliare, este bine să consulţi un medic înainte de a urmă o cură cu sfeclă, deoarece leguma conţine oxalaţi, compuşi care, în cantităţi mari, se pot cristaliza şi pot favoriza formarea nisipului sau a pietrelor la rinichi.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot gacor
ssh account
slot thailand