22 mai 2024
Chisinau
Sanatate

Sfaturi naturiste. Caisele – fructele zeilor

Loading
Sanatate Sfaturi naturiste. Caisele – fructele zeilor
Sfaturi naturiste. Caisele – fructele zeilor
dreamsmedic.ru

dreamsmedic.ru

 

Caisele se numără printre fructele cu numeroase beneficii pentru sănătate, datorită conţinutului bogat în nutrienţi care ajută la tratarea indi­gestiei,  a bolilor cutanate sau chiar a anemiei. Uleiul esenţial extras din caise poate contribui la vindecarea mai rapidă a rănilor şi a febrei mus­culare.

 

Calciul, fosforul, magneziul, fierul şi cupru îndepli­nesc roluri importante în formarea de materie osoa­să. Oamenii de ştiinţă au descoperit că mineralele din caise nu asigură doar creşterea corespunzătoare a oaselor, ci pot preveni chiar şi instalarea afecţiunilor osoase specifice înaintării în vârstă, precum osteo-poroza.

Conţinutul ridicat de vitamina C, potasiu şi fibre alimentare din caise înseamnă o bună sănătate cardi­ovasculară. În timp ce vitamina C protejează inima de acţiunea radicalilor liberi, potasiul scade presiunea arterială relaxând vasele de sânge, iar fibrele elimină excesul de colesterol care se poate depune pe pe­reţii arterelor. Nivelul optim al fluidelor în organism depinde, în principal, de acţiunea a două minerale: sodiul şi potasiul. Conținutul important de potasiu din caise ajută, aşadar, la menţinerea echilibrului li­chidelor în corp, respectiv, la procesul de distribuire corectă a energiei către organe şi muşchi.

Sucul de caise este folosit pentru ameliorarea fe­brei, întrucât furnizează vitaminele, mineralele, calo­riile şi lichidele de care organismul are nevoie pentru a se detoxifia. Caisele au în compoziţie substanţe antiinflamatorii, care ajută la reducerea temperaturii interne a corpului. Tot proprietăţile lor de reducere a inflamațiilor fac aceste fructe să fie benefice şi pentru controlul simptomelor artritei sau a gutei.

Introduse în multe produse cosmetice destina­te îngrijirii pielii, caisele pot fi şi un remediu natural pentru numeroase afecţiuni cutanate: eczemă, pruri­tul cutanat, scabia şi alte boli dermatologice iritante.

Întrucât conţin f ier şi cupru, caisele contribuie la formarea hemoglobinei, fiind utile în tratarea anemiei.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand