30 mai 2024
Chisinau
Cetăţeanul şi legea

Sfatul economistului. Salariul tânărului specialist din educație: 100% cu norma de 75%

Loading
Cetăţeanul şi legea Sfatul economistului. Salariul tânărului specialist din educație: 100% cu norma de 75%
adevarul.ro

adevarul.ro

Cum se calculează salariul tânărului spe­cialist din domeniul educației? Trebuie să lucreze 0,75% din norma didactică și să i se plătească pentru o normă completă?
 
Ioana V., Cahul

 

Ana MOLDOVANU

consultant superior

în Departamentul protecție social-economică al CNSM

 

În scopul executării prevederilor articolului 157 litera c) din Codul educației, a fost modificat punctul 11 din Condiţiile unice de salarizare a per­sonalului din unităţile bugetare, aprobate prin Ho­tărârea Guvernului nr. 381 din 13 aprilie 2006 „Cu privire la condiţiile de salarizare a personalului din unităţile bugetare”.

Astfel, salarizarea cadrelor didactice din învăţă­mântul preşcolar, primar, secundar general, secun­dar profesional, mediu de specialitate, extraşcolar, din şcolile sportive şi cu alte forme de învăţământ preuniversitar şi a corpului profesoral din învăţă­mântul superior şi postuniversitar, inclusiv cu funcţii de conducere, se efectuează în baza salariilor lunare stabilite conform anexei nr. 11 la Legea nr.355-XVI din 23 decembrie 2005 cu privire la sistemul de sa­larizare în sectorul bugetar.

Pentru cadrele didactice din instituțiile de învă-țământ general publice, în primii trei ani de activi­tate pedagogică, norma didactică se reduce la 75%, cu calcularea salariului lunar în cuantumul stabilit pentru norma didactică integrală.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand