20 iulie 2024
Chisinau
Cetăţeanul şi legea

Sfatul economistului. Cine și în ce condiții poate beneficia de polița de asigurare medicală gratuit

Loading
Cetăţeanul şi legea Sfatul economistului. Cine și în ce condiții poate beneficia de polița de asigurare medicală gratuit
Sfatul economistului. Cine și în ce condiții poate beneficia de polița de asigurare medicală gratuit
Vocea poporului

De doi ani de zile nu lucrez din cauza că îngrijesc de fratele meu, țintuit la pat în urma unui accident rutier. Am  auzit că peroanele care îngrijesc un invalid primesc poliță fără plată. Unde aș putea să mă adresez ca să beneficiez și eu de poliță? Totodată, aș vrea să cunosc care sunt persoanele care bene­ficiază gratis de poliță de asigurare obligatorie de asistență medicală?

Galina T., Chișinău

 

Ana MOLDOVANU

consultant superior

în Departamentul protecție social-economică al CNSM

 

Conform art.4, alin.(4), lit. l) din Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medica­lă, nr.l585-XIII din 27.02.1998, cu modificările și completările ulteri­oare, persoanele care îngrijesc la domiciliu o persoană cu dizabili­tate severă ce necesită îngrijire şi/sau supraveghere permanentă din partea altei persoane, fac parte din categoriile de persoane pentru care calitatea de asigurator o are Guvernul.

În cazul în care persoana se încadrează în această prevede­re legală, beneficiază gratis de poliță de asigurare obligatorie de asistență medicală și urmează să se adreseze la Agenția Teritorială a CNAM ce deservește teritoriul unde își are domiciliul pentru a ri­dica polița de asigurare obligato­rie de asistență medicală, prezen­tând în mod obligatoriu actele ce confirmă apartenența la categoria respectivă de persoane asigurate pe cheltuiala statului.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand