20 aprilie 2024
Chisinau
Cetăţeanul şi legea

Sfatul avocatului. Concediere discriminatorie

Loading
Cetăţeanul şi legea Sfatul avocatului. Concediere discriminatorie

gazetadambovitei.ro

Am fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne.
Într-o zi, din necesitate stringentă, am urcat la volanul au­tomobilului personal după ce am consumat băuturi alcoolice şi am fost stopat de către agenţii de patrulare. În urma tes­tării alcoolscopice, s-a constatat stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat şi a fost deschis un dosar penal pe numele meu.
Pe marginea cauzei penale respective s-a adoptat decizia prin care s-a constatat comiterea cu intenţie directă a infrac­ţiunii incriminate, dar s-a decis încetarea procesului penal cu aplicarea unei sancţiuni contravenţionale.
Aceste evenimente s-au petrecut în timpul meu liber, ne­fiind în timpul de lucru sau în exercitarea atribuţiilor de ser­viciu.
Dar, în pofida acestui fapt, angajatorul a iniţiat o anchetă de serviciu, care s-a finalizat cu emiterea unui ordin de sanc­ţionare disciplinară a mea cu concedierea din poliţie pe mo­tiv că prin acţiunile mele am compromis prestigiul funcţiei şi al autorităţii din care fac parte.
Este oare corect să fiu pedepsit dublu pentru aceeaşi fap­tă? Pentru aceeaşi încălcare alte persoane care nu sunt anga­jaţi ai MAI sunt pedepsiţi şi penal, şi disciplinar?
 
Marian Pîslaru, mun. Chişinău

 

Liubomir DUDULICA

avocat

avocatmd@gmail.com

 

Consider că nu este nici legal, nici corect să fiţi pedepsit dublu pentru aceeaşi faptă.

Potrivit Constituţiei Republicii Moldova toţi cetăţenii statului sunt egali în faţa legii şi a auto­rităţilor publice, fără deosebire de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, opinie, apartenenţă politică, avere sau de origine socială.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand