25 iulie 2024
Chisinau
Varia

Serviciul Sindicard, promovat în raionul Ungheni

Loading
Varia Serviciul Sindicard, promovat în raionul Ungheni
Serviciul Sindicard, promovat în raionul Ungheni

 

 

sindicard-ungheni

Foto: vocea.md

La mai bine de un an şi jumătate de la lansare, proiectul Sindicard, iniţiat de Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova, în cola­borare cu Unibank, este promovat în rândul sindicaliştilor din raio­nul Ungheni.

 

Preşedintele CNSM, Oleg Budza, a menţionat, în cadrul unui eveniment organizat recent în oraşul Ungheni, că proiectul se bucură de succes, iar numă­rul deţinătorilor de Sindicard se ridică în prezent la peste 16 mii de salariaţi. Aceş­tia sunt din diferite sfere de activitate, în principal, din capitală.

„Raionul Ungheni este prima subdi­viziune teritorial-administrativă în care promovăm Sindicardul. Ne-am convins că locuitorii din acest teritoriu, în special, fe­meile dau dovadă de un grad mai înalt de activism”, a remarcat preşedintele CNSM.

În prezent, aproximativ 350 de agenţi economici oferă diferite rabaturi pentru cumpărăturile efectuate cu acest tip de card. Prin promovarea serviciului în cau­ză şi în raioane, CNsM tinde spre majo­rarea până la 50, iar ulterior şi 100 de mii a numărului de deţinători de Sindicard, pentru a se putea negocia beneficii tot mai mari pentru membrii de sindicat.

Oleg Budza a adăugat că CNSM depu­ne eforturi ca în ţara noastră toate plăţile să fie efectuate prin intermediul carduri­lor bancare, în scopul combaterii econo­miei informale. Aceasta va permite să fie contabilizați banii care acum circulă fără a fi impozitaţi şi fără de care bugetarilor nu le pot fi plătite salarii decente, iar bătrâni­lor şi categoriilor socialmente vulnerabile – pensii majorate.

La rândul său, Ghenadie Cernei, vice­preşedinte al Unibank, a evidenţiat fap­tul că ideea creării de beneficii adiţionale pentru membrii de sindicat a fost studi­ată la etapa iniţială timp de jumătate de an prin prisma necesităţilor pe care le au aceştia. Specialiştii au constatat că 80 la sută dintre sindicalişti au un venit mediu lunar de la 4000 la 5000 de lei şi utilizea­ză un şir de servicii.

 

Beneficii palpabile

 

Astfel, s-a decis că cel mai de folos pro­dus ce ar putea fi elaborat este un sistem de reduceri. La prima etapă, a fost întoc­mită o listă de aproximativ 100 de comer­cianţi, care au acceptat să le ofere deţină­torilor de Sindicard reduceri de la doi la şapte la sută. Din lista respectivă fac parte, în primul rând, magazinele la care merg salariaţii zi de zi şi unde lasă până la 90 la sută din bugetele lor. Această lista este extinsă încontinuu şi poate fi vizualizată pe site-ul sindicard.md.

Pe lângă aceasta, mai târziu, a fost creat un alt program care le oferă deţinătorilor acestor carduri acces la o linie de creditare fără dobândă în mărime de până la jumă­tate de salariu lunar şi pe un termen de 45 de zile.

Recent, Sindicard a obţinut o funcţie adăugătoare legată de noua tehnologie Pay Pass. Aceasta presupune achitarea cumpărăturilor cu o valoare de până la 200 de lei timp de o secundă printr-o simplă atingere de terminal, fără introdu­cerea parolei. În cazul cumpărăturilor ce depăşesc această valoare, achitarea are loc tot cu o singură atingere, dar şi cu intro­ducerea parolei.

Serviciul în cauză a fost completat şi cu o altă oferă ce ţine de posibilitatea de a procura bilete pentru călătorii sau miniva­canţe. Astfel, au fost realizate înţelegeri cu diferite companii de turism pentru a pune la dispoziţia membrilor de sindicat biletele mai ieftine, în limita a 300 de euro, pentru a pleca în excursii cu diferite destinaţii.

Sindicaliştii care îşi primesc salariile pe Sindicard beneficiază şi de o asigurare în caz de accidente de muncă, în valoare de până la 10 mii de lei. Aceşti bani au meni­rea de a acoperi veniturile care se micşo­rează în perioada de recuperare a sănătăţii de către salariaţi după accidente.

Cardul costă 60 de lei, care sunt achi­taţi în părţi egale de sindicate, bancă şi deţinător.

În cadrul aceluiaşi eveniment, preşe­dinta Consiliului interramural al sindica­telor din raionul Ungheni, Rodica Lupu, a reamintit că această subdiviziune admi­nistrativ-teritorială este situată la frontie­ra Uniunii Europene. De aceea, membrii de sindicat din acest raion au viziuni mo­derne, europene, ceea ce denotă faptul că este oportun şi necesar ca pentru ei să fie implementat noul serviciu Sindicard.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand