24 iulie 2024
Chisinau
Varia

Serată de suflet pentru absolvenţii Şcolii sindicale

Loading
Varia Serată de suflet pentru absolvenţii Şcolii sindicale
Serată de suflet pentru absolvenţii Şcolii sindicale

scoala-sindicala

 

O serată de suflet cu genericul „Migraţia uma­nă şi impactul ei asupra societăţii contempo­rane” a fost organizată, zilele trecute, la In­stitutului Muncii, de reprezentaţii Federaţiei „SINDICONS”, împreună cu membrii Clubu­lui absolvenţilor Şcolii sindicale din Moldova. Evenimentul a avut loc cu sprijinul Confede­raţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova. 

 

Victor Talmaci, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Construcţii şi Industria Materialelor de Construcţii „SINDICONS”, care a îndeplinit rolul de moderator, a menţionat că stilul poetic şi liric ar putea fi una din me­todele cele mai potrivite de prezentare a programului curricular „Migraţia umană şi impactul ei asupra socie­tăţii contemporane”.

„Migrația a devenit un fenomen complex, care nu este un simplu proces de deplasare din țara de origine spre țara de destinație. Misiunea esențială a sindicaliștilor este de a contribui la realizarea drepturilor omului, de a depune și mai multe eforturi pentru ca oamenii să nu se simtă migranți la ei acasă”, a afirmat Victor Tal­maci.

La rândul său, protagonista serii, poeta Alexandra Pitlik-Zacon, originară din Republica Moldova, dar care a trăit mai mult de 15 ani în Austria, a prezentat o culegere inedită de poezii. Creaţia ei este ancorată pe probleme actuale cu care se confruntă ţara noastră în prezent, inclusiv migraţia forței de muncă, relaţiile în­tre copii şi părinţi. Poeta s-a referit şi la teme eterne, precum dragostea, viaţa şi moartea.

În cadrul aceleiaşi serate, mai mulţi sindicalişti şi-au demonstrat capacităţile artistice prin cântece şi poezii.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand