25 iulie 2024
Chisinau
Varia

Scurtarea timpului de muncă, soluţie pentru reducerea şomajului?!

Loading
Varia Scurtarea timpului de muncă, soluţie pentru reducerea şomajului?!
Scurtarea timpului de muncă, soluţie pentru reducerea şomajului?!
reducerea-somajului

Foto: thenextweb.com

 

Miliardarul mexican Carlos Slim, al doilea cel mai bogat om din lume, a propus nu demult să se muncească doar trei zile pe săp­tămână. În opinia sa, aceasta ar fi o soluţie globală pentru reduce­rea şomajului în  lume. În acelaşi timp, acesta propune majorarea vârstei de ieşire la pensie până la 75 de ani. Carlos Slim consideră că săptămâna de muncă nu trebu­ie să depăşească trei zile, pentru a putea angaja mai mulţi oameni, iar majorarea vârstei de pensionare o justifică prin faptul că angajaţii cu vechime în muncă au mai multă experienţă.

 

Ideea reducerii programului de muncă este vehiculată de mai multă vreme în mai multe ţări ale lumii, inclusiv în România. Bună­oară, nu demult, un senator de la Bucureşti a propus ca programul zilnic de lucru să fie redus de la opt ore la şase ore, iar salariul minim pe economie să fie majorat.

 

Creşte productivitatea, oamenii sunt fericiţi

 

Între timp, în Suedia deja se aplică această idee. Respectiva ţară scandinavă trece la ziua de lucru de șase ore pentru a face angajații mai fericiți. Suedia vrea mai multă pro­ductivitate în timpul orelor petre­cute la lucru, dar şi mai mult timp liber şi mai multă energie în afara programului de muncă, pentru a se asigura că cetăţenii se pot bucura de viaţa personală.

În acest context ar fi de spus că centrele Toyota din oraşul Gote-borg, printre primele în Suedia, au trecut la ziua de lucru de şase ore, cu 13 ani în urmă. Acum, angaja­ţii acestei companii se arată mai mulţumiţi, mai fericiţi. Se înregis­trează o rată mai scăzută a demi­siilor şi creşterea profitabilităţii. De asemenea, dezvoltatorul de aplicaţii Filimundus, cu sediul la Stockholm, a introdus programul de şase ore anul trecut. Managerul executiv comentează că ziua de lu­cru de opt ore nu este atât de efici­entă. El spune că este foarte dificil să te concentrezi timp de opt ore pe o anumită sarcină de lucru. Pentru a face faţă, se apelează la pauze şi alte distracţii. În acelaşi timp, via­ţa personală, din afara locului de muncă, este mai greu de gestionat, conchide acesta.

Totodată, el a precizat că, în cele şase ore de lucru, întâlnirile şi con­ferinţele sunt limitate la strictul necesar. În felul acesta, angajaţii sunt mai motivaţi să lucreze intens şi să-şi facă conştiincios munca.

Ideea unui program de lucru de șase ore este aplicată cu succes şi peste ocean. De exemplu, compa­nia Tower Paddle Boards, din San Diego, California (SUA), un produ­cător de plăci de stand up paddling, funcţionează din luna mai a acestui an cu un program de cinci ore pe zi. Angajaţii sunt plătiţi în regim full time şi afacerea merge la fel de bine ca înainte, când se muncea zilnic câte opt ore.

Patronul acestei companii este de părere că cei mai mulţi angajaţi lucrează cu adevărat doar două sau trei ore pe zi, în medie. Programul oficial la Tower este de la 08.00 la 13.00, însă angajaţii au posibi­litatea să îşi administreze singuri timpul. Volumul de lucru a rămas acelaşi, noua politică fiind, în fapt, o provocare pentru a lucra mai in­teligent. Fiecare învaţă să îşi sta­bilească şi să-şi urmeze propriile deadlineuri.

 

Rezultate contradictorii

 

Ar fi de spus că s-au efectuat mai multe cercetări dedicate unor încercări similare din diferite ţări. Rezultatele s-au dovedit contradic­torii. Potrivit unui studiu al Orga­nizaţiei pentru Cooperare şi Dez­voltare Economică, cu cât oamenii muncesc mai mult, cu atât sunt mai puţin productivi.

Pe de altă parte, un studiu sud-coreean a arătat că angajaţii apre­ciază zilele mai scurte de lucru doar în teorie. În practică, decizia Coreei de Sud din 2004 de a redu­ce săptămâna de lucru la 40 de ore de la 44 de ore şi de a declara ziua de sâmbătă zi nelucrătoare a dus la mai mult stres pentru angajaţii care s-au văzut nevoiţi să realize­ze acelaşi volum de muncă în mai puţin timp. Totuşi, spun specialiş­tii, acest lucru nu înseamnă că un program mai scurt este sortit eşe­cului, ci că este nevoie ca o astfel de schimbare să fie flexibilă, pentru a putea fi adaptată nevoilor specifice ale angajaţilor şi ale afacerii.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand