26 septembrie 2023
Chisinau
Social

Școala de toamnă a Consiliului de Femei din cadrul Federației SINDASP

Loading
Social Școala de toamnă a Consiliului de Femei din cadrul Federației SINDASP
Școala de toamnă a Consiliului de Femei din cadrul Federației SINDASP
sindicate.md

În perioada 7-8 septembrie curent, Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice (SINDASP) a lan­sat Școala de toamnă pentru mem­brele Consiliului de Femei. Genericul activității a fost „Familiarizarea cu contractul colectiv de muncă. Burnout – Arderea profesională: cauze, simptome, metode de prevenție și diminuare”.

La eveniment au participat Vlad Canțîr, președintele Federației SINDASP, și Elena Frumosu, președinta Consiliului de Femei din cadrul Federației SINDASP.

Obiectivul evenimentului este de a con­tribui la motivarea apartenenței la sindi­cat în rândul femeilor salariate și sporirea abilităților de reprezentare și protejare a drepturilor acestora.

Sindicalistele au examinat modifică­rile actuale ale legislației muncii privind protecția social-economică a salariaților, care este un obiectiv primordial al sindica­telor, au pus în discuție principalele cauze ale arderii profesionale.

Statisticile arată că, în zilele noastre, pe­rioada petrecută la locul de muncă ocupă aproximativ două treimi din timpul nostru. Chiar dacă gradul de solicitare poate varia de la un job la altul, acesta nu exclude și nici nu diminuează consumul de energie fizică și mentală.

Participantele au menționat că sunt necesare mai multe activități ce țin de dezvoltarea tehnicilor de prevenire și di­minuare a efectelor arderii profesionale. Consecințele acestora trebuie să le cunoas­că orice persoană a cărei profesie implică o responsabilitate deosebită și interacțiuni frecvente cu oamenii.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand