14 aprilie 2024
Chisinau
Social

Sancţiune pentru îngrijirea inadecvată a bătrânilor

Loading
Social Sancţiune pentru îngrijirea inadecvată a bătrânilor
Sancţiune pentru îngrijirea inadecvată a bătrânilor
ingrijirea-batrinilor

Foto: locuridemunca.ro

Administraţia Azilului pen­tru invalizi şi pensionari din capitală a fost sancționată pentru că a încălcat Regu­lamentul de îngrijire a per­soanelor cazate la această instituţie. Potrivit reprezen­tanţilor Ministerului Mun­cii, Protecţiei Sociale şi Fa­miliei, decizia respectivă a fost luată în urma unui control inopinat care a fost efectuat după apariţia în mass-media a unor infor­maţii privind condiţiile de îngrijire de la acest azil.

 

Controlul s-a axat pe condițiile de trai și de alimentare a benefici­arilor instituţiei şi a fost desfăşu­rat de specialiştii Direcției politici de asistență socială, precum şi ai Serviciului audit intern din cadrul ministerului sus-menţionat. În consecinţă, personalul instituției s-a ales cu avertizări pentru încăl­carea regulilor de dereticare în ca­mere și periodicitatea de schimb a lenjeriei de pat.

Instituția este aprovizionată în totalitate cu seturile necesare de lenjerie de pat, iar personalului i s-a recomandat să fie respectat regimul de dereticare și aerisire a odăilor în care sunt cazați bătrâ­nii.

Verificările au mai arătat că, deși beneficiarii nu se plâng de condițiile de trai de aici, ei își doresc totuşi o îmbunătățire a acestora. Ei sunt la curent şi aş­teaptă să fie efectuate lucrările de reparație care au fost planificate pentru acest an la cel puțin unul din cele 10 etaje, la care sunt am­plasate mai multe odăi ale persoa­nelor aflate în plasament.

Potrivit şefei Direcției politici de asistență socială a aceluiaşi minister, Djulieta Popescu, lucră­rile de reparație vor demara după ce se va încălzi vremea. Totoda­tă, locatarii de la etajul doi vor fi strămutaţi în timpul apropiat în alt bloc, care dispune de odăi bine amenajate, iar spaţiul eliberat va fi supus reparației capitale.

În timpul verificărilor la bu­cătărie, controlorii au stabilit că instituția dispune de toate pro­dusele necesare, care sunt de ca­litate. Astfel, meniul bucatelor este variat și corespunde norme­lor pentru persoanele de vârstă înaintată, întocmite de medicul dietolog al instituţiei de asistenţă socială.

Azilul republican pentru inva­lizi şi pensionari dispune de 200 de paturi. Aici sunt cazate tem­porar sau permanent persoane în etate sau cu dizabilități somatice. Instituţia oferă servicii de întreţi­nere completă, asistenţă medicală şi socială.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand