25 iunie 2024
Chisinau
Social

Sanatoriul „Bucuria-Sind”, locul perfect pentru întremarea sănătății

Loading
Social Sanatoriul „Bucuria-Sind”, locul perfect pentru întremarea sănătății
Sanatoriul „Bucuria-Sind”, locul perfect pentru întremarea sănătății
Vocea poporului

Sanatoriul „Bucuria-Sind” este situat la doar 20 de km de Chișinău, în localitatea Vadul lui Vodă – zonă de odihnă de o rară frumusețe. Străjuită de plopii masivi, care se întind până la plaja râului Nistru, înmiresmată de florile care cresc în preajmă, aerul bogat în oxigen și ozon, stațiunea balneosana­torială oferă condiții excelente pentru tratament și odihnă.

Profilul de bază al sanatoriului „Bucuria-Sind” sunt afecțiunile sistemului cardiovascular, dar odată cu deschiderea noilor cabinete de tratament, cu utilizarea apei minerale, pacienții pot trata conco­mitent afecțiuni ale aparatului diges­tiv, urinar, locomotor, sistemului nervos central și periferic. Pentru a clarifica sau confirma diagnosticul funcţional, sunt utilizate şi rezultatele diagnosticului de laborator cu ultrasunete.

În perioada pandemiei, stațiunea oferă inclusiv servicii de recuperare post-Covid.

Astfel, sanatoriul „Bucuria-Sind” a de­venit locul perfect pentru întremarea sănătății, mai ales în perioada de criză pandemică de Covid-19, care nu a trecut așa de repede cum am sperat noi.

Veronica Negruță, medic psihotera­peut la Sanatoriul „Bucuria-Sind”, ne-a informat că în această toamnă au ofer­tă specială pentru toți doritorii de a-și întrema sănătatea: din 15 noiembrie2021, fiecare a doua persoană care locuiește în dublu standard, lux va bene­ficia de o reducere cu 30%. În continuare, vă relatăm doar despre câteva metode de tratament.

 

Băi uscate cu dioxid de carbon

Folosirea băilor „uscate” cu dioxid de carbon este unul dintre cele mai bune mijloace non-medicamentoase de reabi­litare și profilaxie a afecțiunilor, recoman­dat atât vârstnicilor, cât și tinerilor. Utiliza­rea sistematică a băilor „uscate” cu dioxid de carbon poate servi nu numai în scopuri terapeutice, ci este și un agent profilactic eficient care contribuie la întărirea, vinde­carea organismului și creșterea capacității sale de lucru. Oboseala, insomnia, depre­sia dispar, imunitatea crește și este preve­nită îmbătrânirea prematură. Un avantaj important este că persoana nu inhalează vapori, iar procedura este complet sigură și netoxică.

 

Terapia cu ozon

În medicina modernă, se acordă mul­tă atenție metodelor de tratament fără medicamente. Acest lucru se datorea­ză sporirii numărului de persoane care suferă de alergii la medicamente, creșterii puternice a prețurilor la antibiotice eficiente și rezistenței microorganismelor. Ozonoterapia este una dintre astfel de metode, care rezolvă această proble­mă.

Ozonul are o mare varietate de efecte terapeutice: are efect antibacterian, anti­viral, antifungic, restabilește transferul de oxigen către țesuturi și organe, normali­zează metabolismul, nivelurile hormona­le, ameliorează intoxicația și inflamația, stimulează imunitatea, dilată vasele de sânge și îmbunătățește fluxul sanguin. Toate acestea au făcut posibilă utilizarea metodei resoective în tratamentul unui număr mare de boli.

 

Ampeloterapia

În timpul tratamentului cu struguri se activează procesele metabolice, crește eli­minarea de urină (favorizează micșorarea edemelor), se normalizează secreția  gas­trică, se intensifică funcția motorică a in­testinului, crește pofta de mâncare.

Tratamentul cu struguri este indicat în tratamentul bolilor cardiovasculare, a fi­catului, rinichilor, plămânilor, în cazul gu­tei; la anemii și alte afecțiuni.

 

Argiloterapie

Se utilizează argila albastră, саrе se di­zolvă cu infuzii din plante medicinale: sal­vie, pin sau Bischofit. Compoziţia chimică favorabilă a argilei are acţiune antiinfla­matorie, absorbantă, desensibilizantă, de detoxifiere a organismului.

 

Parafinosokeritoterapie

Parafina și ozokerita încălzite până la +50 C se aplică pe părțile corpului, așa cum este prescris de medic. Are efect resorbant, antiinflamator, analgezic, di­sensibilizant, antispastic, regenerant. Pro­cedura poate fi combinată cu un medica­ment (gel Bisholin).

Se folosește pentru boli ale sistemului musculo-scheletic (osteocondroză, oste­oartrită, artrită etc.), boli ale sistemului nervos central și periferic etc.

Sanatoriul are camere single, duble, apartamente confortabile, clinică, canti­nă, sală de concerte, bibliotecă, sală de sport etc.

Am întâlnit, la stațiunea balneosanato­rială de la Vadul lui Vodă, pensionari, dar și tineri, veterani ai războiului de la Nis­tru, participanți la lichidarea consecințelor catastrofei de la CAE Cernobîl, dar și moldoveni care muncesc în străinătate și au venit să-și întremeze sănătatea la „Bucuria-sind”. Fiindcă au fost o dată, s-au convins de eficiența tratamentului și se reîntorc aici iarăși și iarăși.

ANUNȚ

Sanatoriul „Bucuria-Sind” își oferă serviciile persoanelor vârstnice care au nevoie de îngrijire constantă și supraveghere în timpul sezonului de iarnă din noiembrie 2021 până în martie 2022. Cameră dublă confor­tabilă, cu toate facilitățile.

Preț 350 lei/zi. Relații la telefon: 067453399, 022417547, 067430148

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand