30 mai 2024
Chisinau
Social

Sănătatea angajatelor, prioritatea sindicatelor și a administrației „Ionel”

Loading
Social Sănătatea angajatelor, prioritatea sindicatelor și a administrației „Ionel”

În ultima perioadă, 456 de angajate de la Fabrica de confecții „Ionel” au fost examinate de medici mamologi, care s-au deplasat anume în acest scop la întreprindere. Examinarea s-a făcut gratuit, în baza poliței de asigurare medicală.

fabrica-ionel

Inițiativa aparține Tamarei Luchian, di­rectoarea întreprinderii, și Nadejdei Rus­nac, preşedinta Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Uşoară. Aceasta din urmă a menționat, la diverse întâlniri, că în Republica Moldova se acordă prea puțină atenție sănătății femeilor, care con­stituie circa 87% din numărul angajaților din industria ușoară. Anume din această perspectivă, se impun măsuri suplimenta­re privind profilaxia și prevenirea cazurilor de îmbolnăvire de cancerul glandei ma­mare.

Astfel, șapte medici mamologi de la In­stitutul Oncologic, timp de câteva zile, au oferit consultații medicale salariatelor de la Fabrica „Ionel”. Deși inițial se susținea că astfel de servicii se pot oferi doar con­tra plată, Tamara Luchian a menționat că de această dată a avut toată susținerea și înțelegerea directoarei Institutului Oncolo­gic, Larisa Catrinici.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand