13 iulie 2024
Chisinau
Cititorii ne scriu

Salariaţii, în drept să beneficieze anual de concediu de odihnă

Loading
Cititorii ne scriu Salariaţii, în drept să beneficieze anual de concediu de odihnă
Salariaţii, în drept să beneficieze anual de concediu de odihnă
mama-cu-copil

Foto: anex.ua

„Bună ziua. Am fost reangajată, pe 5 ianuarie anul curent, la pri­mărie în calitate de contabil cu jumătate de normă. Înainte de a ieşi la serviciu am fost în con­cediu pentru îngrijirea copilului şi am lucrat, totodată, în calitate de şef al căminului cultural. Aş vrea să ştiu dacă este permis să-mi iau concediul de odihnă anual de la funcţia de şef al căminului cultural. Ţin să precizez că îna­inte de a ieşi în concediul de ma­ternitate nu mi l-am luat pe cel de odihnă anual.

 

Tatiana Godoroja, or. Chişinău”

 

Şeful adjunct al Departamentului protecţie social-economică al Confe­deraţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, Sergiu Iurcu, a specificat că, pornind de la prevederile alin. (1) art. 125 din Codul muncii, femeii, în baza unei cereri scrise, i se poate acor­da concediul de odihnă anual înainte de concediul de maternitate, prevăzut la art. 124 alin. (1), imediat după el sau după încheierea concediului pentru în­grijirea copilului.

Totodată, este necesar de menţionat că acest drept se poate realiza doar în cazul menţinerii relaţiilor de muncă, deoarece, conform alin. (3) art. 112 din Codul muncii, orice salariat care lucrează în baza unui contract indivi­dual de muncă beneficiază de dreptul la concediu de odihnă anual. Astfel, în cazul specificat de dumneavoastră, pu­teţi solicita concediul de odihnă anual doar dacă sunteţi în continuare angaja­tă la căminul cultural, a mai accentuat Sergiu Iurcu.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand