22 aprilie 2024
Chisinau
Varia

Sala de nașteri, complet modernizată la maternitatea Institutului Mamei și Copilului!

Loading
Varia Sala de nașteri, complet modernizată la maternitatea Institutului Mamei și Copilului!
Sala de nașteri, complet modernizată la maternitatea Institutului Mamei și Copilului!

 

 

sala-de-nastere-renaste-moldova

Foto: ziarulnational.md

Maternitatea Mamei și Copilului din Chișinău are, de la 11 noiembrie curent, o primă sală de nașteri complet renovată și dotată cu utilaj medical modern. Acest proiect a fost realizat cu succes, ca urmare a lucrărilor ample de reparații ce au loc în cadrul campaniei Renaște Moldova.

 

Înainte ca primele paciente să beneficieze de condițiile occidentale din cadrul maternității, inițiatorul campaniei Renaște Moldova, Vlad Plahotniuc, a ținut să fie organizată și o slujbă de sfințire. Aceasta a fost oficiată de Preasfinția Sa Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a subliniat faptul că, oferind condiții moderne mamelor și nou-născuților în maternitate, sunt încu­rajate familiile din Republica Moldova. „Ne bucură că sunt așa oameni ca dl Plahotniuc și ca cei care au depus atâta muncă pentru ca azi să vedem această sală renovată. Aici se nasc copiii care sunt viitorul țării noastre”, a spus Preasfinția Sa.

 

g_varia

Vlad Plahotniuc: așa arată o instituție europeană, asa va arata și Moldova!

 

„Data trecută, când am fost aici, am pro­mis că vom face din această maternitate o instituție modernă, că o vom adapta la stan­dardele europene. Am văzut astăzi o sală de nașteri complet renovată. Sunt impresionat de ce văd și mă simt mândru că aceste lucruri sunt posibile datorită campaniei Renaște Moldova. Așa arată o instituție europeană cu adevărat și, dacă vreți, așa va arăta Moldova în viitorul nu atât de îndepărtat: modernizată, curată și frumoasă. Nu într-o zi, dar în câțiva ani, acesta este un obiectiv absolut realizabil”, a declarat Vlad Plahotniuc la Institutul Mamei și Copilului.

Lucrările de reparație a Maternității Ma­mei și Copilului se desfășoară cu sprijinul Fundației Edelweiss, patronată de Vlad Pla­hotniuc, care a inițiat campania de colectare de fonduri Renaște Moldova cu scopul reno­vării maternității.

Campania se bucură de sprijin la nivel național și internațional, de curând fiind co­lectată integral suma necesară pentru finali­zarea lucrărilor de modernizare, în anul 2015.

Cu ajutorul donațiilor din cadrul campa­niei, s-au reușit, până acum, renovarea și do­tarea cu utilaj medical a Secţiei de Internare, renovarea intrării principale a maternității, inclusiv construcția unei rampe de acces, pre­cum și modernizarea primei săli de nașteri.

 

Achitat din fondul electoral al PDM

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand