30 mai 2024
Chisinau
Varia

Republica Moldova are nevoie de reforme serioase

Loading
Varia Republica Moldova are nevoie de reforme serioase
Republica Moldova are nevoie de reforme serioase

 

sondaj

Foto: yoursoundpath.com

 

Potrivit unui sondaj de opinie, 79% dintre res­pondenţi declară că în Republica Moldova lu­crurile merg pe o cale greşită. Acest indicator este cel mai mare din 2004 până în prezent.

 

Anterior, 73% şi 74% dintre respondenţi au răs­puns că ţara merge pe o cale greşită, în decembrie 2011 şi, respectiv, ianuarie 2012. Acum, doar 13% dintre res­pondenţi cred că ţara merge pe o cale corectă. Majorita­tea respondenţilor îşi doresc reforme serioase. Sondajul a fost realizat la comanda Institutului Republican In­ternaţional (IRI) din SUA cu sediul în Moldova.

Fiind întrebaţi despre cele mai mari probleme ale ţării, peste 30% dintre respon­denţi au răspuns „corupţia”, „salariile şi pensiile mici” – aproape 30% , „şomajul” – 26%. Când s-a pus accent pe corupţie, aproape 90% din­tre respondenţi au spus că e o problemă majoră, iar acest indicator este cel mai mare din ultimii 11 ani.

De cea mai mare încrede­re, peste 50% dintre respon­denţi, se bucură biserica. Ur­mează mass-media, care se bucură de încrederea a 42% dintre respondenţi, după care vine armata – cu 35%. Încrederea cea mai mică res­pondenţii o au în Guvern, Parlament, în partide politi­ce şi Preşedinţie.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
1
Comentează
 • Iacob Tofan
  18.11.2015

  18.11.2015
  Referitor la majorarea plăților pentru energia electrică și gazele naturale consumate

  Mă adresez Demnitarilor Statului RM.

  Domnilor Demnitari, pensionarii RM au vre-o contribuție la devalorizarea leului?
  Dacă majorarea plăților pentru energia electrică și gazele naturale consumate sînt necesare din cauza devalorizării leului, înseamnă că mai întîi trebuie de majorat pensile cu procentul devalorizării leului. Nu-i îngropați înainte de vreme.

  Amînarea aplicării tarifelor noi pentru plata energiei electrice și a gazului, generate de furtul miliardului sau miliardelor din bănci este o nouă MINCIUNĂ GOGONATĂ A GUVERNANȚILOR Republicii Moldova.

  Stimații mei concetățeni, fiți siguri, pentru august, septembrie și octombrie ați plătit după tarifele modificate.

Citește și
slot thailand