22 iulie 2024
Chisinau
Sport

Republica Moldova ar putea avea un pugilist la Olimpiada de la Rio de Janeiro

Loading
Sport Republica Moldova ar putea avea un pugilist la Olimpiada de la Rio de Janeiro
Republica Moldova ar putea avea un pugilist la Olimpiada de la Rio de Janeiro
zavatin

Foto: zimbio.com

 

Chiar dacă pugiliștii noștri au ratat calificarea la olimpiadă în ultimele turnee internaţionale, antrenorul lotului naţional de box, Pe­tru Caduc, susține că unul din sportivi ar putea benefi­cia de un wild-card din par­tea Federaţiei Internaţiona­le de resort.

 

“Din Europa am putea fi noi cei care să beneficiem de acest wild-card. Pentru asta trebuie să trimitem o scrisoare Federaţiei Internaţionale de box împreună cu Comitetul Olimpic. Cred că ar trebui să trimitem o astfel de scri­soare, pentru că noi avem boxeri care ar putea câştiga şi o medalie la Jocurile Olimpice”, a declarat antrenorul lotului naţional de box, Petru Caduc.

Wild-card ar putea primi unul dintre boxerii moldoveni din cate­goriile de greutate de până la 56, 64 sau 69 de kilograme. Astfel, cele mai mari şanse de a obţine acest wild-card o au Veaceslav Gojan, Dumitru Galagoţ și Vasile Belous.

La ultimul turneu de calificare de la Baku, sportivii moldoveni nu au obţinut nici o cotă de parti­cipare la Olimpiadă. Cel mai bun rezultat l-a obţinut însă Alexei Zavatin. El a ajuns până în semifi­nale în categoria super-greilor şi a câştigat medalia de bronz.

“Cred că e cea mai mare perfor­manţă pentru mine. Acum vreau foarte mult să ajung acolo unde mereu mi-am dorit. Îmi doresc rezultate mari în boxul moldove­nesc, dar şi la nivel mondial”, a specificat boxerul Alexei Zavatin.

Aproape de calificare a fost şi Dumitru Galagoţ, eliminat în op­timile de finală de către un sportiv grec.

“Ne pare rău. Nu ştiu din ce ca­uză suntem daţi la o parte de către arbitrajul internaţional”, a adău­gat Petru Caduc.

Boxerii din Republica Moldova au fost prezenți la toate edițiile Jo­curilor Olimpice, începând cu anul 1996, iar la două din ele au reuşit chiar să câştige câte o medalie de bronz.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand