Am mai spus-o și cu alte ocazii, oamenii din provincie, de la țară, constituie talpa țării, nucleul și temelia a tot ce mișcă în acest spațiu. Fără ei, dacă nu ar pune osul la treabă, fie că e vorba de educație, de sănătate, cultură sau agricultură, nici nu știu care ar mai fi rostul celor care se află, prin voia sorții, la administrarea treburilor de stat.
Masa rotundă cu genericul „Întrevedere cu reprezentanții CNSM în teritoriu”, organizată joi la Institutul Muncii, constituie încă un argument în acest sens.
În cuvântul său de salut adresat participanților la masa rotundă, Igor Zubcu, președintele CNSM, a relevat că reprezentanții în teritoriu sunt „ochii noștri, urechile noastre, portavoce a CNSM în teritoriu”.
„Semnificația evenimentului de astăzi pornește de la importanța instituției „Reprezentantul CNSM în teritoriu”, instituită prin Regulamentul aprobat de Comitetul Confederal al CNSM din 16 noiembrie 2018. Astăzi, făcând o ochire retrospectivă asupra activității dvs. pe perioada dată, putem să concluzionăm că reprezentanții Confederației în teritoriu au adus o plusvaloare semnificativă în consolidarea mișcării sindicale în acești ani. Inițiativa, implicarea, capacitățile organizatorice, munca dvs. în ansamblu este vizibilă și înalt apreciată de Confederație, de federațiile sindicale și, accentuez, și de administrațiile publice locale”, a declarat Igor Zubcu.
Ei sunt liantul, veriga de legătură între organizațiile primare și conducerea CNSM
Liderii sindicali din teritoriu au abordat, în cadrul discuțiilor, problemele cu care se confruntă, fie că e vorba de asistența medicală în baza poliței, fie de relațiile cu autoritățile publice locale.
Lilia Franț, vicepreședinte al CNSM, precum și specialiștii de la CNSM – Elena Anton, Tatiana Oloi, Eugeniu Covrig, Polina Fisticanu, Sergiu Iurcu, Sergiu Morari – au prezentat realizările înregistrate în anul 2022 în domeniul protecției salariaților și prioritățile pentru anul 2023 și au răspuns la un șir de întrebări.
Formatorul Inga Platon, doctor în psihologie, fost lider sindical la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, le-a vorbit participanților despre managementul stresului personal și profesional la locul de muncă.
Reprezentanții CNSM în teritoriu au continuat apoi discuțiile în cadrul unui atelier de lucru, făcându-se evaluarea activității. Cert e faptul că liderilor din teritoriu le va reveni un rol foarte important în cadrul Campaniei „Organizația primară – energia mișcării sindicale”, care va fi lansată la sfârșitul lunii martie a. c.