22 iunie 2024
Chisinau
Social

Rămas bun de la Dumitru Ivanov, Pedagogul, Liderul, Omul

Loading
Social Rămas bun de la Dumitru Ivanov, Pedagogul, Liderul, Omul
Rămas bun de la Dumitru Ivanov, Pedagogul, Liderul, Omul
Vocea poporului

Astăzi comunitatea sindicală din Republica Moldova îl petrece pe ultimul drum pe Dumitru Ivanov –  Pedagog, Lider, Om.

Cunoaștem prea bine o lege implacabilă a vieții: toți suntem da­tori cu o moarte. Ne cutremurăm, însă, de fiecare dată când aflăm că ne-a părăsit încă un om aureolat de nimbul vredniciei.

Încheindu-și rostul pământesc, Dumitru Ivanov a plecat dincolo de marginile lumii, lăsând urme adânci de lumină, durere, tristețe în memoria și inimile tuturor celor (foarte mulți) care l-au cunoscut.

Lui Dumitru Ivanov i-a fost predestinat încă de la naștere să facă bine, să aducă bucurii oamenilor. Nu întâmplător a ales să fie pro­fesor, un dascăl cu vocație, care a reușit să cultive, să construiască conștiințe și suflete. În calitatea sa de deputat în Parlamentul Re­publicii Moldova, s-a străduit să facă legi bune pentru oameni. Pe întreg parcursul lungii cariere de președinte al Federației Sindicale a Educației și Științei, a știut să apere drepturile și demnitatea oame­nilor și să-i îndemne pe mulți alți lideri sindicali întru îndeplinirea acestei nobile misiuni. Astfel, Dumitru Ivanov a reușit să formeze generații de sindicaliști temerari, care au ales să urmeze modelul, felul de a fi al președintelui FSEȘ.

Om de o integritate și verticalitate rare, mobilizat de dragos­tea pentru oameni, nu și-a plecat capul în fața mai marilor zilei. A înțeles substanța și importanța strategiilor, a tacticilor manevrelor în atingerea obiectivelor. Înzestrat cu arta diplomației și a științei mecanismelor comunității, a știut să negocieze, să polemizeze, să impună puncte de vedere, să obțină, ca finalitate, câștig de cauză, pentru bunăstarea oamenilor.

A prețuit la oameni onestitatea, bunătatea, responsabilitatea, demnitatea, spiritul de inițiativă, dăruirea și consacrarea, pentru că poseda și el din plin aceste trăsături.

A fost un suflet înflăcărat, vesel, ironic și autoironic, autoritar, după caz, cu un discurs bine articulat, mobilizator și cu o predilecție pentru lucrul bine făcut.

Ne va lipsii mult această personalitate complexă – Dumitru Iva­nov – care și-a câștigat nemurirea prin binele făcut oamenilor, pe care i-a iubit enorm, până la durere.

Noi, colegii sindicaliști din componența Federației Sindicale a Educației și Științei, îi vom păstra mereu vie amintirea. Împărtășim durerea și suntem alături de familia îndoliată.

 

Dumnezeu să-l odihnească în împărăția Sa!

 

Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand