22 mai 2024
Chisinau
Social

Protest în robe la Curtea de Apel

Loading
Social Protest în robe la Curtea de Apel
Protest în robe la Curtea de Apel
bizlaw.md

În premieră, în Republica Moldova au ieșit la protest și avocații. Aceștia sunt nemul-țumiți de aplicarea excesivă a măsurii preventive sub for­mă de arest. Avocații au boi­cotat ședințele de judecată și au protestat în fața Curții de Apel Chișinău. Acțiunea a avut loc în contextul Zilei Internaționale pentru Spriji­nirea Victimelor Torturii, care a fost marcată pe 26 iunie.

Protestul avocaților este o reacție la perpetuarea de către procurori și instanțele de jude­cată a aplicării prezumției de vinovăție și arestarea persoanelor pe perioada efectuării acțiunilor de urmărire penală și de judecare a cauzelor în instanțele de jude­cată, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Uniunii Avocaților.

Comitetul European pentru Prevenirea Torturii şi a Tratamen­telor sau Pedepselor Inumane sau Degradante (CPT) și Curtea Europeană a Drepturilor Omului a calificat condițiile de detenție din Instituția Penitenciară nr. 13 ca fiind inumane și degradante, iar măsura excepțională a arestu­lui a fost redusă la o formalitate banală, fără ca instituțiile care o solicită și le aplică să justifice im­posibilitatea aplicării unor măsuri non-privative de libertate.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand