Meșterul popular Constantin Cojan din satul Colibaşi, raionul Cahul, prelucrează cu dibăcie pielea de oaie, confecţionând cojoace, căciuli şi bundiţe tradiţionale.
Constantin Cojan spune că dragostea faţă de această meserie i-a fost altoită din copilărie de către tatăl său, Stelian, un mare meșter popular cunoscut prin părțile Cahulului și nu numai. Și fratele său mai mare, Toader, care a plecat de ani buni cu familia în America, a fost tot cojocar. Văzând cât de iscusit mânuieşte tatăl cele două unelte, acul şi degetarul, s-a îndrăgostit și el de acest meșteșug pe toată viața.
„De mic copil, de când m-am trezit, am văzut acul şi degetarul. Pielicelele le prelucrăm vara, când e cald afară. Toate ornamentele de pe bundiţe sunt făcute cu mâna şi pregătite din timp. Apoi mă aşez la maşina de cusut, tot moştenită de la străbunii mei. Căciulile le fac din aceste forme pe care le am tot de la tatăl meu. Vreau să vă spun că mă bucur când sunt invitat să prezint lucrările mele în România, unde am ocazia să fac o rotaţie prin toate muzeele din judeţele țării”, a menţionat meşterul popular la postul de radio Moldova 1.
Obiectele vestimentare confecţionate de meşterul Constantin Cojan au fost expuse, de asemenea, la diferite festivaluri internaţionale din Kiev, Odesa, Bucureşti, Istanbul.