25 iulie 2024
Chisinau
Varia

Program de burse pentru tinerii inovatori

Loading
Varia Program de burse pentru tinerii inovatori
Program de burse pentru tinerii inovatori
burse-inovatori

Foto: businessandfinance.com

 

Un program de burse pen­tru tinerii inovatori (Young Innovators Fellowship Pro­gramme) a fost lansat recent de Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie. La el sunt invitaţi să se înscrie persoa­ne cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani.

 

În cadrul acestui program, opt tineri vor fi selectați pentru a efec­tua un stagiu la sediul UNFPA din New York, SUA, pentru o perioadă de trei luni.

Ulterior, șase dintre cei opt vor continua stagiul în birourile regio­nale sau oficiile de ţară UNFPA din Asia, Pacific, Africa de Sud și de Est şi țările arabe pentru o perioa­dă de nouă luni. În acelaşi răstimp, ceilalţi doi tineri îşi vor continua stagiul la New York.

Participanţilor selectaţi pentru acest program le vor fi acordate burse ce vor acoperi costurile de alimentaţie şi alte necesităţi. În plus, UNFPA va suporta cheltuie­lile legate de transport, cazare şi asigurare medicală.

De vreme ce este necesar ca participanţii să se dedice total­mente acestui program pe durata a 12 luni, este necesar ca studenţii care îşi fac studiile în instituţii de învăţământ să obţină din partea acestora permisiunea de a absenta toată această perioadă de timp.

Pe lângă faptul că programul acoperă domeniile legate de man­datul UNFPA, o atenţie deosebită este acordată şi activismului de care dau dovadă participanţii la acest concurs în cadrul comunită­ţilor din care provin. Astfel, UN­FPA salută studierea oricărei dis­cipline atât timp cât există dovezi ale interesului şi dedicaţiei faţă de aspectele legate de dezvoltare, ma­terializate prin experienţă de vo­luntariat, activitate de muncă sau afiliere la vreo reţea de organizaţii neguvernamentale ale tinerilor.

Procesul de selectare a partici­panţilor la acest program va de­pinde de un şir de circumstanţe, cum ar fi numărul de cereri depu­se, necesitatea expertizării tehnice etc. Totuşi, de la depunerea cererii şi până la selectarea participan­ţilor va dura cel mult patru luni.  Dosarele pot fi depuse până pe 22 februarie 2016, inclusiv online, pe site-ul UNFPA la capitolul „Jobs”. Detalii privind Programul de burse pentru tinerii inovatori pot fi găsi­te pe pagina oficială UNFPA.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand