21 iulie 2024
Chisinau
Cititorii ne scriu

Profesorul acuzat că ar fi bătut un elev, apărat de colegi şi consăteni

Loading
Cititorii ne scriu Profesorul acuzat că ar fi bătut un elev, apărat de colegi şi consăteni
Profesorul acuzat că ar fi bătut un elev, apărat de colegi şi consăteni

 

 

elev-batut-de-profesor

Foto: protv.md

Pe adresa redacţiei publicației „Vocea poporului” a parvenit, recent, o scrisoare din partea unui grup de cetăţeni din satul Buţeni, raionul Hânceşti, cu ur­mătorul conţinut:

 

„Suntem profund indignaţi de situ­aţia creată în urma incidentului ce a avut loc între un profesor de fizică şi un elev, pe 12 ianuarie 2015. La o lec­ţie de rezolvare a problemelor, elevul respectiv a fost foarte provocator. In­cidentul a fost tratat altfel, iar în con­secinţă profesorul a fost destituit.

E adevărat, copiii au tablete, tele­foane, calculatoare, au diferite infor­maţii, privesc emisiuni. Copiii sunt greu de ținut în frâu. În multe familii, părinţii sunt plecaţi şi copiii au rămas singuri sau cu bunicii. Sunt copii de bani gata şi pentru ei şcoala nu pre­zintă nici interes şi nici valoare. Prin reproşuri, conduită inadecvată şi dez­măţ, provoacă profesorii. Ei au drep­turi! Dar nu și obligații?

Însă care este situaţia profesorului? În faţa lui se află mass-media, minis­terul, Secţia raională de învăţământ, direcţia şcolii şi părinţii. Cine îl apără pe el? Profesorul respectiv de fizică a muncit în şcoală din 1971. Noi toţi sub­semnaţii – bunei şi părinţi – suntem elevii lui. El nu este în stare să loveas­că un elev cu pumnii. Mulţi ani a fost director al acestei şcoli. În acele tim­puri, şcoala era printre primele în ra­ion. Acum, în urma acestui caz stupid, a fost suspendat din funcţie.

Am rămas profund uimiţi, noi, pă­rinţii, dar foarte mult suferă copiii. Profesorii sunt descurajaţi, umiliţi şi neputincioşi. A fost o provocare, dar cum să procedezi când elevul nu scrie, nu iese la tablă, răspunde zeflemitor, se joacă la tabletă sau telefon. E prea mare libertatea şi drepturile care sunt acum. Oare pentru astfel de copii nu sunt legi?

Noi cerem ca profesorul să fie resta­bilit în funcţie şi să revină din nou în clasă. Profesori ca dumnealui apar la distanţă de decenii. El cunoaşte foarte bine obiectul pe care îl predă, dar şi alte discipline, este un mare intelectual. Noi vrem să fie reabilitat şi să-i întoarcem bunul nume, iar copiilor noştri – un profesor calificat şi inteligent.

Rugăm insistent să investigaţi ca­zul. Avem toată încrederea şi speran­ţa în autoritatea ziarului. Aşteptăm o rază de lumină asupra acestui caz atât de neplăcut”.

 

Scrisoarea este semnată de 37 de persoane, printre care şi un profesor de la şcoala din satul Buţeni, raionul Hânceşti.

 

Din motive lesne de înţeles, redac­ţia ziarului „Vocea poporului” a decis sa se rezume la publicarea integrală a scrisorii.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand